Viktor Duvald Karlsson blir huvudtränare för GAIS damlag 2024

Viktor Duvald Karlsson har kontrakterats som huvudtränare för GAIS damlag 2024. Viktor kommer närmast från en roll som huvudtränare för Stenungsunds IF:s damer, men har även ett förflutet i Kode IF, Kärra IF och Skepplanda BTK.

2023-11-16 18:45

GAIS

Senaste nytt

A-laget Dam

Huvudbild på nyhet

Välkommen Viktor! Vill du berätta lite om dig själv?

– Tack! Jag är 28 år, och jag har varit fotbollstränare i rätt många år, senast i Stenungsund, och så var jag distriktsförbundskapten för 07:orna fram till nu. Sen är jag gaisare sedan barnsben, jag var på matcher på gamla Gamla Ullevi. GAIS har alltid funnits där, så det här ska bli jättekul! När jag hörde om satsningen så tog jag kontakt och kollade läget lite, mest för att jag var nyfiken. Men jag klickade bra med Magnus och det kändes som att klubben hade jättefina visioner, något som jag ville vara en del av. Och det är häftigt att få bli huvudtränare i GAIS, det är en dröm som går i uppfyllelse!

Vad ingår i rollen som huvudtränare?

– Vi är ju verkligen bara i början nu, men jag har fått med mig några duktiga ledare i form av Matilda Östergaard (assisterande tränare och lagläkare) och Robin Månsson (fystränare). Tillsammans ska vi hålla i provträningarna och få ihop en trupp om ungefär 25 spelare som vill vara med och göra det här från grunden, och bygga GAIS till en stark damförening.

Hur har intresset varit från spelare?

– Vi har ca 70 personer som kommer och provtränar på söndag, och då har vi delat upp dem på tre pass baserat på position. Det är allt ifrån unga spelare som spelat juniorfotboll, till seniorspelare med meriter på elitnivå. Men det de har gemensamt är att de är tydliga med att de vill vara med på resan, och det är det oerhört roliga med det här! Så det är blandade erfarenheter, men alla får chansen att visa vad de går för, och det känns väldigt GAIS att göra det så. På söndag får de också reda på mer om hur vi tänker kring laget. Sedan har vi någon träning till innan vi erbjuder runt 25 personer en plats i truppen.


När planerar du att laget kan vara igång med ordinarie träning?

– Efter årsskiftet vill vi starta för att få en riktigt bra försäsong. Målet är att träna tre till fyra gånger i veckan, och så matcher utöver det. Det ska vara en seriös och ordentlig verksamhet.


Har du redan spikat en målsättning för 2024?
– Jag gillar att bygga mål ihop med trupp och ledarstab så att alla får göra sin röst hörd, men jag tycker att vi har alla förutsättningar att lyckas väl. Det här är starten på en lång resa!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER