U19 vill skapa spelare som tar A-lagsplatser

U19 är GAIS äldsta akademilag, och i år spelar de i P19 Superettan Södra. Vi tog ett snack med huvudtränaren Alexander Severin om tankarna kring säsongen.

2022-06-21 16:45

Szofia Jakobsson

Akademin

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Vi såg en hel del killar från U19 spela med A-laget under försäsongen, gillar du det upplägget?

  • Ja försäsongen brukar vara ett utmärkt tillfälle för U19-spelare att visa upp sig då A-truppen inte riktigt är klar och alla spelare inte är redo för 90 minuter efter vinteruppehållet. Det var kul att se att flera spelare presterade väl i träningsmatcher och gruppspelet av Svenska Cupen. 

 

Kan det hända att de även får chansen under ordinarie säsong?

  • Under seriespel är det självklart en tuffare konkurrens om att ta en plats i matchtruppen men vi har alltid 2-4 spelare i rotation med A-truppen varje vecka. De fortsätter att göra bra ifrån sig, och förhoppningsvis kommer vi sen någon får speltid även i Ettan södra. 

 

Som Simon Sjöholm i lördags?

  • Ja, det var väldigt kul att han fick hoppa in! Tyvärr hinner han väl inte göra något större intryck på den korta tiden, men det är bra att bara få förtroendet att hoppa in och göra några minuter. Väldigt nyttigt för en så ung spelare att bara få känna på det. 

 

Alexander Severin
Alexander Severin

Men er egen serie är P19 Superettan Södra, hur är den egentligen?

  • Det är en väldigt jämn serie med många bra lag och det erbjuder våra spelare en tuff utmaning varje vecka. Det som har kanske överraskat något är hur jämn serien ​är, med de flesta lagen bara några få poäng mellan varandra. Det är mycket som vi är nöjda med i vår säsong hittills men vi har lite för mycket oavgjorda matcher, det är en statistik vi tyvärr leder, där vi anser att vi ska ha kunnat gå segrande ifrån och haft ytterligare några poäng. Men vi har en bra grupp av spelare och ledare som är villiga att jobba hårt varje vecka så vi hoppas att det ska resultera i fler poäng. 

 

Vad är målsättningarna för säsongen?

  • Vår ambition är att vi ska prestera varje match och utmana om topplaceringarna i serien, men vårt absolut största mål är att utveckla spelare till att ta en permanent plats i vår A- trupp.

 

Vi går mot midsommar, hur ser planeringen ut för laget i sommar?

  • Spelarna kommer att vara lediga från laget i två veckor men kommer under den perioden att utföra egna träningsprogram. Det är mer ett tillfälle att vara lite lediga från varandra och ladda upp batterierna för en lång höstsäsong som startar med ett gemensamt träningsläger första veckan tillbaka, följt av Gothia cup som flera spelare kommer att delta i. Efter det är säsongen igång igen!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER