U17 ger allt och siktar mot toppen

GAIS U17 har skördat framgångar under året och ligger just nu på fjärde plats i P17 Allsvenskan Södra. Vi tog ett snack med huvudtränaren Jusuf Zukic om känslan i truppen när halva säsongen är avklarad.

2022-06-16 14:40

Szofia Jakobsson

Akademin

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS U17 har skördat framgångar under året och ligger just nu på fjärde plats i P17 Allsvenskan Södra. Vi tog ett snack med huvudtränaren Jusuf Zukic om känslan i truppen när halva säsongen är avklarad.

  • Vi har en väldigt positiv känsla i gruppen, vi vet att vi gjort vårt bästa både som grupp och individuellt. Men det är viktigt att komma ihåg att det faktiskt bara är halva säsongen vi spelat, och att vi har många matcher framför oss. Vi fokuserar alltid framåt, mot nästa träning och nästa match. Spelarna vet att det är lagets utveckling som spelar roll, och att de alltid är stolta representanter för GAIS

Vad krävs egentligen för att vara ett topplag i P17 Allsvenskan Södra?

  • Serien består av lag som alla verkligen vill spela fotboll, och lag med unga spelare som hela tiden utvecklas. De allra flesta har en tydlig taktik. Serien är ju den högsta för pojkar under 17 år, och för att vara framgångsrik där så krävs det mycket hårt arbete, att laget vet hur de ska spela i alla situationer, och vad som krävs i fotbollens olika nivåer.
Jusuf Zukic

Är det någon i gruppen som utmärkt sig särskilt under året?

  • Hela laget har verkligen utvecklats mycket, och individuellt har spelarna utvecklats mentalt, taktiskt, fysiskt och tekniskt. De ger allt på varje träning, och lägger verkligen ner själ och hjärta i det. I laget har vi en regel om att vi pratar inte om individen, utan fokus ligger alltid på laget och hur starka vi är tillsammans. Jag vill faktiskt passa på att tacka dem för att de gör allt vi tränare ber dem om, utan protester. Det är ett sant nöje att dela det här året med dem!

Vad är dina ambitioner och målsättningar för laget?

  • Vi har tydliga ambitioner och mål, och det är att alltid spela fotboll med glädje och att representera GAIS på bästa möjliga sätt. Vi vill utvecklas både som lag och som individuella spelare, och snart kommer spelarna kliva in i U19 och förhoppningsvis även få chansen att spela med A-laget.

Serien har snart sommaruppehåll, får spelarna sommarlov eller håller ni igång?

  • Killarna får två veckors sommarlov, men med ett träningsprogram att följa. Sen kommer de tillbaka, för då ska vi spela Gothia Cup, och sedan resten av säsongen.

Något annat som du vill ta upp, nu när vi ändå pratar?

  • Ja, att vi har ett jättebra stöd runt omkring oss, så jag vill tacka vår akademichef Kenneth Gustafsson och sportkontoret för allt de gör. Och ett särskilt tack till min kollega Andreas Danielsson som är en fantastisk tränare, vi har ett väldigt bra samarbete!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER