Truppen mot Qviding

Inför matchen mot Qviding FIF har tränarstaben plockat ut följande trupp:

2022-07-30 21:35

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Motståndarkollen

Göteborgskonkurrenten Qviding ligger för närvarande på negativ kvalplats. Men klubben hoppas på förändring, särskilt med en ny huvudtränare på plats. Emil Alexandersson, som lämnade jobbet som akademitränare i Häcken till förmån för Qviding inför säsongen 2022, tvingades av hälsoskäl att avsluta uppdraget i förtid. Han ersätts nu av Owen Southgate, som tidigare konsulterat som ledarutvecklare i ungdomsverksamheten, men nu kliver upp som huvudtränare. Han har även jobbat med akademin i Jönköpings Södra, och varit sportchef för damverksamheten i IFK Värnamo. Tidigare klubbadresser är dessutom Queens Park Rangers och Ipswich Town.

Under sommaruppehållet har det även skett några förändringar i truppen. Kaptenen Filip Olofsson har meddelat att han pausar fotbollen på obestämd framtid på grund av upprepade hjärnskakningar. Ut ur truppen går även Leon Kornbakk och Gaizka Barrasa Perez.


Nya är Saman Rassouli som kommer från klubbens U19-trupp, samt Socras Lutonda Luzayado, som gjorde 20 mål i Assyriska BK i division 2 förra året och under våren tillhört IFK Berga. Det tredje tillskottet är GAIS-bekantingen Filip Trajanovski, som anslöt till GAIS från moderklubben Häcken inför säsongen 2018. Trajanovski lånades dock ut till Oddevold, och gick senare vidare till spel i Makedonien där han huserat tills nu.

Fler tidigare grönsvarta namn återfinns i truppen, så som Adam Wästlund, Arvin Shoajee, och förstås Julius Johansson som gjort tre mål på de fyra senaste matcherna. Men håll ögonen på blott 18-åriga Häcken-lånet Leonardo Farah Shahin, målfarlig är bara förnamnet.

Truppen

Inför matchen mot Qviding FIF har tränarstaben plockat ut följande trupp:

1. Mergim Krasniqi
3. Viktor Krüger
4. Axel Norén
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
8. Viktor Alexandersson
9. Gustav Lundgren
10. Michael Kargbo
11. Julius Lindberg
14. Filip Gustafsson
17. Nuha Jatta
20. Ben Morris
22. Mervan Celik
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
32. Harun Ibrahim
30. Erik Westgärds

Vilka spelare är inte tillgängliga?

Axel Henriksson har en överansträngning, Erik Krantz behöver lite mer tid efter sin knäoperation och Donat Zejnullahu har börjat vara med i enklare övningar med boll efter sin korsbandsskada. Mohamed Youla är inte aktuell för spel, och vi återkommer med mer information om detta inom kort.

Vad: GAIS - Qviding FIF

Var: Gamla Ullevi

När: Söndag 31:e juli kl 16.00

Hur: ENDAST FÖRKÖP - Köp matchbiljett eller årskort här >

Kan du inte se matchen på plats? Se den på Expressen Premium eller Expressen Play >

Bli medlem i GAIS - priser och information här >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER