Truppen mot Åtvidabergs FF

Morgondagens motståndare Åtvidabergs FF har inlett blygsamt på pappret, med två poäng på tre omgångar. Men Fredrik Holmberg tänker inte luta sig tillbaka.

2022-04-23 2:00

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet


Innan matchen mot Tvååker senast påtalade huvudtränare Fredrik Holmberg att även om vi hittills vunnit så behöver marginalerna bli större. Istället blev det ytterligare en seger med samma små marginaler. Så här säger ”Fidde” om matchen.


- Vi inser att matcherna kommer att vara väldigt tighta, och att det nog kommer att ta sin tid att förtjäna de där marginalerna. Vi märker att alla lag får extra tändvätska när de möter oss, samtidigt som vi får den av våra supportrar. Men vi förstår att det kommer krävas hårt jobb för att vinna matcherna i den här serien.


Under veckan har man analyserat de tre första matcherna och kommit fram till vad som är nästa steg.


- Vi vill och behöver lyfta vår träning till nästa nivå, och det är något som vi gemensamt bearbetar nu, hur vi tar oss an det. Det ska vara ännu mer tempofylld träning så vi blir bättre på alla sätt, ett bättre fotbollslag.


Tränar ni annorlunda nu jämfört med förra året?


- Vi tränar i alla fall inte mindre eller mjukare än vad vi gjorde när vi låg i Superettan, och vi vill ha en mer fysisk kravprofil nu. Man tränar som man vill spela, tidigare år kanske vi har lagt betoningen på annat för att det passade bättre för de utmaningar vi stod inför då. Men spelarna upplever sig nog tröttare efter träning nu, för vi har större tonvikt vid löpningar och uthållighet.


Morgondagens motståndare Åtvidabergs FF har inlett blygsamt på pappret, med två poäng på tre omgångar. Men Holmberg tänker inte luta sig tillbaka:


- De har en ny tränare, de har spelat i olika formationer, det är sådant som gör dem oförutsägbara. Vi kommer att behöva vara uppmärksamma, särskilt eftersom de faktiskt pressat mer än våra tidigare motståndare i de matcher jag har sett. Så vi kommer att vara förberedda på att det inte blir någon lätt match, och riktigt spelsugna när vi går in på Gamla Ullevi förstås!

Truppen

Inför matchen mot Åtvidaberg har tränarstaben plockat ut följande trupp:

1. Mergim Krasniqi
2. Mohamed Youla
3. Viktor Krüger
4. Axel Norén
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
9. Gustav Lundgren
10. Michael Kargbo
11. Julius Lindberg
14. Filip Gustafsson
17. Nuha Jatta
19. Richard Friday
20. Ben Morris
21. Axel Henriksson
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
32. Harun Ibrahim
33. Erik Krantz

Vilka spelare är inte tillgängliga?

Viktor Alexandersson tränar nu för fullt igen. Donat Zejnullahu kör rehab efter sin knäskada och beräknas vara tillbaka under våren. Joackim Åberg har opererats för en höftskada och beräknas vara tillbaka efter sommaruppehållet. Youssef Fayad är i träning.

Vad: GAIS - Åtvidabergs FF

Var: Gamla Ullevi

När: Söndag 24/4 kl 17.00

Hur: ENDAST FÖRKÖP och årskort - köp här >

Kan du inte se matchen på plats? Se den på Expressen Premium eller Expressen Play >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER