Tredje raka försäsongs-segern efter 2-1 mot Utsiktens BK

En välförtjänt vinst för GAIS som till största delen av matchen förde spelet och stod för chanserna.

2023-02-12 17:55

Melker Perem

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Efter senaste matchen mot Degerfors IF valde Fredrik Holmberg att rotera stort i startelvan med inte mindre än 7 ändringar. Chisom Chika Chidi som var ensam målskytt mot Degerfors fick ta plats på bänken och istället se Alexander Ahl Holmström ta plats på centrala anfallet. I Utsikten fanns det många bekanta namn med sex före detta gaisare i startelvan, bland annat Edin Hamidovic som nu är tillbaka i Göteborg efter ett par år i Jönköpings Södra.

Första halvlek präglades till en början av ett spel runt om kring mittcirkeln med relativt få målchanser. Dagens första mål kom genom en lång djupledsboll slagen av Joackim Åbeg mot Mervan Celik som lyckas peta bollen förbi utrusande Hossin Lagoun i Utsikten-målet och därefter lugnt kunde springa bollen in i mål. GAIS hade stundtals fint spel och lyckades emellanåt spela ur Utsiktens press med fina passningskombinationer men det var framförallt på högerkanten som chanserna kom under första halvlek. Flertalet gånger kom det djupledsbollar till Richard Friday på högerkanten som kunde hota med skott eller inlägg, som i den 34:e matchminuten när Friday slog ett lågt inlägg mot en ensam Mervan Celik men avslutet hamnade rakt på målvakt.

Dagens andra mål kom efter en hörna som Gustav Lundgren tog hand om i den 61:a minuten. En välplacerad hörna träffade Filip Beckmans panna och bollen nickades ner i det vänstra hörnet vilket gav 2-0 till GAIS. Endast 7 minuter senare skulle Utsikten reducera efter en duell precis vid straffområdeskanten mellan Utsiktens anfallare och Victor Krüger, den sistnämnda ansågs ha gått in för tufft i duellen till gaisarnas förvåning. Hamidovic skjuter straffen till vänster och Erik Krantz går åt rätt håll men lyckas inte riktigt nå bollen.

Efter reduceringen började GAIS spela riktigt bra med fint passningsspel och mycket initierade löpningar. Det resulterade i flera halvchanser med skott utanför straffområdet men GAIS hade svårt att komma till de riktigt klara målchanserna.

Matchen sammanfattas med att det var en välförtjänt vinst för GAIS som till största delen av matchen förde spelet och stod för chanserna. För att vara en försäsongsmatch var det förvånande tufft spel på planen och domaren hade en hel del att göra då han delade ut sju gula kort till spelare i Utsikten samt ett till Åberg i GAIS.

Det dröjer inte länge innan det är dags för lagen att mötas igen då de redan om tre veckor möts i Svenska Cupens tredje omgång.