Styrelsen informerar om läktarfrågan 2023

Johan Larsson från GAIS styrelse träffade i veckan styrelsen för Gårdakvarnen för att informera om hur vi ser på frågan om klackens placering för 2023. På uppmaning från Gårdakvarnen publicerar vi här styrelsens syn på denna känsliga fråga.

2022-10-24 9:55

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Vi i styrelsen anser att den självklara platsen för klacken är på kortsidan och skälet är i huvudsak kopplat till säkerhet.

  • Vi som klubb har ansvar för alla grupper av publik, med en klack placerad på långsidan ökar risken radikalt för att föremål hamnar på oskyddad publik som befinner sig på sektioner nedanför.
  • Långsidan är inte anpassad för stående publik, den saknar avbärarräcken vilket gör den direkt farlig att vara på om publiken börjar röra på sig i höjdled.
  • Det finns idag inga avspärrningar mellan sektionerna på långsidan vilket gör att en förflyttning av supportar mot en eventuell bortaklack är möjlig och det vill vi undvika.

Ur ekonomisk aspekt ser vi att det är positivt med möjligheten att som idag ha en prisskillnad mellan Sittplats Premium, Aktiv Sittplats och Ståplats på kortsidan. Om klacken placeras i mitten av långsidan försvårar det möjligheterna att sälja de mest attraktiva biljetterna, något vi gärna vill undvika när vi har ett fokus på publikrekrytering inför nästkommande år.

Vi vill tillsammans med alla aktiva supportrar arbeta för att göra kortsidan till en så bra sektion som det bara är möjligt med de förutsättningar som finns.

Det finns idag ett alternativ för de som inte vill stå i klacken på kortsidan och det är Aktiv Sittplats, den sektionen tycker vi har fungerat bra även i samspel med klacken på kortsidan.

Styrelsen har full förståelse för att det inom supportergrupperingarna finns olika syn på var klacken ska placeras, men sammantaget är styrelsens åsikt att klacken skall stå på kortsidan.

Att tidigare styrelse hanterat denna fråga på ett sätt som skapat konflikt, är självklart något vi beklagar. Men vi hoppas ändå på förståelse från berörda parter, med hänvisning till de anledningar som angetts ovan.

I vår sportsliga strävan mot Allsvenskan känner vi en stor stolthet i att klacken redan håller den nivån!

GAIS Styrelse genom Johan ”Red Top” Larsson

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER