Stort engagemang vid uppropet för Stiftelsen Göteborgs Allmänna Idrott och Samhällsutveckling

Det var fullsatt vid borden när stiftelsens styrelseordförande Bengt Jildmalm klippte ett inte grönsvart, men väl blågult band.

2022-08-23 13:25

GAIS

Samhälle

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Femtiotalet gäster från stadens näringsliv, organisationer, kommun- och idrottssammanhang hade samlats för stiftelsens upprop. På plats från GAIS fanns klubbchef Magnus Sköldmark, samt flertalet styrelseledamöter. Författaren och föreläsaren Anna Dyhre, som är styrelseledamot i stiftelsen, var kvällens konferencier och publiken fick lyssna på bland annat Michael Pirosanto från Gårdstensbostäder, som berättade om det framgångsrika samarbetet med GAIS. Där fanns även Abdi Abdikadir från Neutrala Föreningen, som talade om det kommande samarbetet med GAIS, där man kommer starta fotbollsverksamhet i Biskopsgården.

Stiftelsen har som syfte att ge stöd och utvecklingsmedel till idrott- och fotbollsklubbar i Sverige, främst Göteborg. Men också att utveckla sponsorskap och verka för hållbar samhällsutveckling med fotboll och idrott i centrum. Under kvällen presenterades stiftelsens mål och verksamhet och inledande projekt, vilket inkluderar visionen om att på längre sikt kunna bygga en efterlängtad inomhushall för fotboll.

- Folk var väldigt positiva till det här initiativet, vi fick mycket uppmuntran i våra samtal under kvällen. Och nu fortsätter arbetet för att kunna förverkliga projekt, säger Bengt Jildmalm.

Foto: Lars Ekström

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER