Storseger mot Torns IF

En solid och tålmodig insats där atleterna lyckades omsätta skapade målchanser till mål.

2022-05-08 7:25

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det var en inbjudande varm vårdag som välkomnade GAIS och Torns IF till Gamla Ullevi. Lundlaget kom till Göteborg med en 5–2 vinst mot Lindome senast, och totalt 4 inspelade poäng hittills. GAIS tidigare hemmamatcher har inneburit mycket bollinnehav och ett motstånd som försöker täppa igen ytor, och Torns var inget undantag. Matchen började i ett lugnt tempo och GAIS vaggande bollen i backlinjen medan Tornspelarna låg avvaktande. Men det tog inte långt tid innan GAIS kunde bryta igenom Torns försvar och skapa farligheter. Den allra farligaste chansen inledningsvis fick Ben Morris efter ett fint inspel i boxen av Gustav Lundgren, men bollen tog klockrent i ribban. GAIS fortsatte på den inslagna vägen och till slut kunde Ben Morris bryta dödläget.Michael Kargbo dribblade framgångsrikt i straffområdet och skickade iväg ett avslut som Morris enkelt kunde dunka in i mål till vänster om Torns målvakt. Efter att GAIS hittat nycklar till att bryta upp Torns försvar förväntade man sig att det skulle fortsätta men direkt efter målet kom Torns första målchans och den skulle ge dom maximal utdelning.

 

En till synes ofarlig förlupen boll hämtades upp av Torns Noah Christoffersson vid ena hörnflaggan och därifrån kunde han till väldigt enkelt dribbla sig igenom GAIS-försvaret och sätta dit kvitteringen. Torns fick lite momentum av målet men GAIS reste sig ganska snabbt och vaskade fram ännu en farlighet innan det brakade loss rejält. Det var Axel Henriksson som avlossade i straffområdet men bollen gick högt över. Därefter kom en kavalkad av målchanser som också resulterade i mål. Det var den offensive härföraren Jonas Lindberg som fick bollen på mittfältet, drev den framåt och avlossade ett skott utanför straffområdet, helt otagbart för Torns målvakt. Det var också Lindberg som fortsatte att driva på anfallsspelet för de grönsvarta. Myggan drev bollen på vänsterkanten och dribblade både en och två Tornspelare innan han serverade Henriksson, som inte gjorde något misstag och dunkade in 3–1 till GAIS. Firma Lindberg/Henriksson skulle också skapa ytterligare en jättechans, identisk med 3–1-målet, men den här gången stod Torns målvakt för en jätteparad. GAIS fortsatte trycka på och Ben Morris brände ett friläge innan Grozdanic, efter en hörna, kunde sätta 4–1 till atleterna innan domaren blåste för halvtid.  

 

Torns kom in till andra halvlek något mer aggressivt och framåtlutat än i den första, men det var GAIS som hade de flesta och de bästa målchanserna. Efter 10 minuters spel missbedömde Torns målvakt en långboll och en påpasslig Michael Kargbo kunde enkelt sätta 5–1 på tavlan. Matchen fortsatte i mer böljande manér men det var GAIS som ägde spelet. Harun Ibrahim, som hade kommit in i stället förJonas Lindberg, testade utanför straffområdet men målvakten kunde enkelt rädda. Även inbytte Julius Lindberg fick ett jätteläge på ett inspel från Richard Friday men bollen slank utanför. Friday själv kunde inte förvalta två rena lägen med målvakten, och även en Torns anfallare rann igenom och var fri medKrasniqi innan domarn tog till pipan och blåste av matchen, som slutade 5-1. En match med många närkamper som var väldigt lik de föregående matcherna som GAIS spelat på hemmaplan i år. Med en något mindre studsig plan hade den kunnat sluta med större siffror för atleterna, men samtidigt en skön islossning att ta med sig in i träningsveckan. En solid och tålmodig insats där atleterna lyckades omsätta skapade målchanser till mål. Nästa vecka väntar ännu ett lundalag i Lunds BK.  

Text: Mikael Engelbertsen

 

Matchdetaljer: 

 

Mål: 

1-0 Ben Morris

2-1 Jonas Lindberg

3-1 Axel Henriksson

4-1 Emin Grozdanic

5-1 Michael Kargbo

Publik: 1556 personer (bara gaisare)

Startelvan:

Mergim Krasniqi – Viktor Kruger, Axel Norén, Emin Grozdanic, Niklas Andersen (68' Viktor Alexandersson) – Axel Henriksson (68' Richard Friday), Filip Gustavsson, Jonas Lindberg (46' Harun Ibrahim) – Gustav Lundgren, Michael Kargbo (82' Nuha Jatta), Ben Morris (67' Julius Lindberg). 

Vinstnummer 50/50-lotten: 22019 (kontakta info@gais.se för att hämta ut din vinst)

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER