Spirrklubben är redo att fostra nya makrillar!

Spirrklubben ser fram emot att locka fler goa gaisungar att komma in i gemenskapen.

2022-03-31 2:00

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Intervjuer

Huvudbild på nyhet

Spirrklubben är GAIS allra yngsta supportrar. Vi hörde oss för om föreningens tankar inför säsongen.

Hej Spirrklubben, hur är läget hos er inför premiären 4:e april?
– Vi har precis börjat formera oss och identifiera vilka som kommer vara med och arbeta med Spirrklubben och vad för uppgifter eller ansvarsområden de ska ha ha. Därav avvaktar vi tillfälligt med att ta upp nya medlemmar tills vi vet i vilken omfattning vi kommer köra i år.

Gör ni något särskilt på premiärmatchen?

– På premiären är vi med våra egna spirrar, de få som kommer vara på matchen, och försöker klura ut underlaget. Hur många spirr kommer det per match och i vilken ålder är de. Vardagsmatcher på kvällarna passar ju inte våran del av föreningen så bra då det är tänkt att vara en förening för de som är under 12 år gamla. Det är i alla fall det erfarenheten från tidigare år säger. Det blir så att säga väldigt lite ut för insatsen som krävs. Bättre satt spara på krutet till de matcher när vi tror att barn kommer.  

Har ni några särskilda aktiviteter inplanerade för året?

– Inga särskilda aktiviteter planerade än utan det blir främst ansiktsmålning och ballonger på matcher vi kommer fokusera på. Vi har tidigare haft flaggmålning och det hoppas vi att få till någon i år också.

Blir det någon skillnad för er att vi spelar i Ettan Södra och inte högre upp?

– Det återstår att se. Vi tror dock inte att det färre unga gaisare på matcherna, dock blir det nog färre unga supportrar från andra föreningar. Vi har traditionellt också delat ut ballonger till barn med sympatier för andra lag också. Dels för att man vet aldrig vad en liten gest kan göra i det långa perspektivet och för att det skapar en goodwill hos föräldrarna som känner att GAIS arrangemang är trevligare än de andra lagen i stadens. Här vill vi dock citera fotbollstränare och köra den klassiska sägningen att "vi tar en match i taget".

Varför ska man vara med i Spirrklubben?

– För att samla ihop ett gött gäng ungar som kan bli härliga makrillar i framtiden! Många barn tycker det är kul med andra jämnåriga på plats. Typ som på SM-finalen i futsal, några ur spirr struntade i matchen men lekte med flera andra spirr i olika åldrar. Samhörighet och glädje kring en match.


Vad ser ni mest fram emot just nu?
– Vi ser fram emot att förhoppningsvis kunna vinna lite matcher vilket skapar utrymme att kunna locka fler goa gaisungar att komma in i gemenskapen.Vad: GAIS - IK Oddevold

Var: Bravida Arena

När: Måndag 4/4 kl. 19.00

Hur: Information för dig som har årskort och dig som vill köpa biljett >

Kan du inte se matchen på plats? Se den på Expressen Premium eller Expressen Play >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER