2020-11-21 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

En händelsefattig match på Gamla Ullevis regntunga hybridmatta slutade med uddamålsförlust för atleterna. Gästerna Öster lyckades via ett dråpligt självmål besegra GAIS med 0-1 när 307 gaisare löste stödbiljett.

Första halvleken var en minst sagt tillstängd historia där målchanserna lös med sin frånvaro. Det var egentligen inget större fel på lagens vilja att gå framåt men aktörernas försvarsspel var helt enkelt för solitt. Trots att både GAIS och Öster under stundom gick högt i presspelet lyckades man inte få sina motståndare ur balans. I det uppställda spelet studsade ofta bollen fel eller nickades undan precis innan det började vankas målchans.

Det skulle dröja en dryg halvtimme innan atleterna skapade sin första och enda riktigt heta möjlighet i halvleken. Efter en fin kontring lossade Adnan Maric någon meter utanför straffområdet och tvingade Mehic att tippa ut bollen till hörna. Ju längre halvleken led och ju mer regntung gräsmattan blev, manade Jacobsson från sidlinjen till ett tydligare djupledsspel. Inte heller det spelet gav någon effekt i den första akten.

Även Öster skulle tillskansa sig en målchans innan halvleken var över. .. Kom tämligen fri med Mathias Karlsson men den gulklädda målmannen kunde avstyra vinkelskottet tämligen enkelt. Att ställningen var 0-0 när domarens halvtidsvissla ljöd var utan tvivel logiskt.

De resterande 45 minuterna var inte heller särskilt händeslefyllda. Kvaliteten på spelet blev sämre och det handlade mer om att vinna dueller än att systematiskt spela sig igenom lagdelar. Givetvis bidrog den genomblöta planen men det togs också fler felbeslut, framförallt från grönsvart håll.

Eftersom att matchen fortsatte att sakna målchanser kom matchens enda nätrassel oväntat. Med knappa 20 minuter kvar satte Öster fart längst högerkanten och Petrovic fick måtta ett inlägg som Weberg oturligt slog in i egen kasse. Atleterna försökte genom flera byten vaska fram ett oavgjort resultat mot slutet men man var alltjämt för trubbiga framåt.

Över 90 minuter en underkänd insats i offensiv riktning men fullt godkänd i defensiv. Sett till målchanser förtjänade inget av lagen att vinna.

Text: Andres Kriisa