Sent kryss mot Gefle IF

GAIS var säkerligen uppe och tangerade rekordet för slagna inlägg på en match, men det blev inte mer än 1-1 efter att Anes Cardaklija nickat in en frispark i den 95:e matchminuten och räddat en poäng till grönsvart.

2023-07-17 10:00

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

En dag i juli och Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap tog emot den andre nykomlingen, Gefle IF. De himmelsblå från Gästrikland hade innan matchen skrapat ihop 17 poäng och höll till på en nionde plats i tabellen. GAIS jagade topplagen Västerås och Utsikten och var nödgade att vinna för att kunna hoppa bort från jagande Jönköpings Södra och Öster.

Matchinledningen var jämn och det var Gefle som skapade den första farliga målchansen i matchen, de bröt bollen högt och en Leo Englund (som en gång provspelat för GAIS) kom fri mot Krasniqi, som kunde avvärja med en fin parad. Detta var Gefle bästa målchans. Mycket skulle därefter handla om GAIS. Atleterna började sedvanligt trumma igång och belägrade många gånger Gefles straffområde. Richard Friday fick mycket boll och kontrade till sig ett finfint läge som smet ovanför. Sedan var det "Myggans" tur. En nick nära mål som tvingade Gefles målvakt till en reflexräddning. Matchens chans fick dock Mervan Celik som sopren i straffområdet stötte bollen strax utanför på ett inlägg. Någon av chanserna borde renderat i mål men 0-0 stod sig i halvlek men 13-2 i avslut i GAIS fördel.


Andra halvlek och Gefle fick en drömöppning via en kort hörna och mittbacken Nils Eriksson kunde stöta in 1-0. Halvleken fortsatte i samma stuk som den första med mycket bollinnehav för GAIS och många inlägg mot ett lågt ståendes Gefle-försvar. Gefle var dock skickliga på att hålla i bollen istället för att enbart slå iväg den. Bollinnehavet var dock mest tidsfördrivande snarare än chansskapande och halvleken mynnade ut i en lång anfallsövning så fort GAIS fick tag på bollen. Ironiskt nog skapade GAIS inte lika heta, eller till antalet många, målchanser som i första halvlek. Den bästa möjligheten hade återigen Mervan Celik som säkerligen vred sig några extra varv inför nattsömnen efteråt. En akrobatisk cykelspark i straffområdet slank precis utanför stolpen. Mervan hade även en ypperlig möjlighet att servera Björlandaexpressen till ett fritt läge i straffområdet men möjligheten blev till intet.


GAIS tryckte ned Gefle i skorna rejält och många djupa suckar senare stod klockan på 94 när atleterna fick frispark utanför straffområdet efter att Gustav Lundgren stått för en fin aktion. Krasniqi hade tagit sig in i straffområdet när Egzon Binaku slog frisparken som prickade Anes Cardarklijas huvud och kvitteringen var ett faktum. Den unge mittbackens första mål i Superettan och för A-laget. GAIS hann med att slå in bollen ytterligen en gång och var säkerligen uppe och tangerade rekordet för slagna inlägg på en match, men även det inlägget blev resultatlöst. Strax därpå blåste domaren av och det var med tunga ben och besvikna miner som laget tackade publiken. Ännu en match där GAIS fört spelet och skapat flest chanser utan att prestera tillräckligt i straffområdet. Samtidigt ligger man kvar på kvalplats uppåt och näst på tur väntar en tuff drabbning mot Västerås, på Gamla Ullevi, som ligger precis ovanför i tabellen. Serien har ännu inte vänt och det är många poäng kvar att spela om.


Publik: 4622 (bara gaisare, eller blivande gaisare)


Laget: Mergim Krasniqi – August Wängberg, Robin Frej (Viktor Alexandersson 82’), Anes Cardarklija, Niklas Andersen (Egzon Binaku 45’) – Gustav Lundgren, Joakim Åberg, Jonas Lindberg (Alexander Ahl-Holmström 63’) – Richard Friday (Axel Henriksson 63’) Julius Lindberg, Mervan Celik (Chisomnazu Chika Chidi 72’)

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet: 9860

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER