Seger mot Vänersborgs IF

I kraftig vind mötte GAIS Vänersborgs IF hemma på Bravida Arena. Efter en lite osäker första halvlek, dock med ett hemmamål, kunde GAIS i andra visa att de var det bättre laget och säkrade vinsten med 2-0.

2022-06-18 19:15

Julia Thimberg Silfwerling

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Med sol och kraftiga västanvindar mötte GAIS Vänersborg IF på Bravidas konstgräs under lördagseftermiddagen. Atleterna fick spela första halvlek i medvind, men detta till trots höll det rödklädda bortalaget spelet på GAIS planhalva.

Det var flera nagelbitande stunder under de första 45 där bollen studsade omkring framför den grönsvarta buren. Det fanns en osäkerhet i GAIS spel och läktaren muttrade i frustration över hemåtspelet. Vänersborg pressade på, men inte heller dom kom till många avslut.

Dock spelade gästerna fysiskt hårt, men varje gång GAIS föll reste de sig igen. Trots stundvis fippel skulle det bli en väldigt fin match för flera av de grönsvarta spelarna som visade sin skicklighet på plan som trupp. Kargbo var hungrig efter boll och gjorde många löpningar, likaså Ibrahim sprang längs högersidan fram och tillbaka från backlinjen till anfallet med hugg i steget.

Mycket studsande bollar och grötigt framför mål åt båda håll, och hörnorna avlöste varandra. Det var just från en hörna i 39:e minuten som Atleterna visade varför de är seriens bästa lag. Morris lade en kort hörna till Alexandersson som passade tillbaka, därefter skickade Morris bollen blixtsnabbt över straffområdet till Lundgren som direkt sköt ett perfekt skott förbi Vänersborgs målvakt och in i nätet. Det var ett stabilt, vackert mål som bröt det knaggliga spel som dominerat första halvlek.

In i andra halvlek såg spelet helt annorlunda ut. Lindberg sökte löpningar och drev spel. Vänersborgarna blev tröttare och tröttare och snart började de gula korten delas ut till gästerna som gick in fysiskt i närkamperna. Gustavsson blev träffad av dobbar precis efter att ha blivit inbytt, han reste sig igen och krigade vidare ytterligare några minuter innan han av skadan tvingades bytas ut.

Morris och Lundgren var andra spelare som visade sin bollskicklighet och förmåga att fördela spel. Wängberg och Alexandersson visade sin kämpaglöd igen och igen och VIF blev mer och mer aggressiva. I den 68:e minuten fälldes Morris utanför straffområdet och rött kort delades ut till VIF:s Anton Hellborg. Frisparken var nära, men hamnade i ribba och ut.

Två gånger fälldes Lindberg, den ena brutalt och läktaren höll andan i väntan på att se om han skulle resa sig. Den andra fällningen skedde i straffområdet efter en jättefin löpning, och straffen var ett faktum. Ibrahim gick i den 77:e minuten fram för att framför GAIS klacken iskallt lägga en rullande boll förbi Vänersborgs målvakt och göra matchens andra mål och sitt första för säsongen.

Hela andra halvleken hade varit GAIS, men nu var det hemma på riktigt. De gånger gästerna tog sig förbi makrillarnas försvar fanns Krasniqi där för att tryggt plocka till sig bollen. Framåt slutet av matchen byttes -06:an Simon Sjöholm in för att göra sin debut i det grönsvarta A-laget.

I 93:e minuten avslutade Sjöholm matchen med en superlöpning. Lindberg kom honom till mötes och det var nära ett tredje mål, men Vänersborg lyckades precis få bort den. Domaren blåste av till läktarnas jubel under den strålande Göteborgssolen.

Matchen i korthet

Laget: Mergim Krasniqi - August Wängberg, Axel Noren, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim - Viktor Alexandersson, Viktor Krüger, Julius Lindberg - Gustav Lundgren, Michael Kargbo (Filip Gustavsson 73', Nuha Jatta 80'), Ben Morris (Simon Sjöholm 87')