Seger mot Utsiktens BK - igen

Ännu en match på Bravida arena och ännu en match mot Utsikten. Men efter en av de brunkigare fotbollsmatcherna i år, kunde GAIS gå segrande ur striden.

2023-04-17 13:00

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Både GAIS och Utsikten har inlett serien bra, båda lagen har också nästintill ockuperat Bravida för att deras egna arenor inte var speldugliga. Även om Bravida inte är rätt arena bjöd Hisingen på sol och mycket publik, den här gången bokstavligen talat bara gaisare.

Utsikten har en fysisk profil och hittills i Superettan är dom det lag som har tagit flest gula kort och dessutom slagit flest långbollar. De ligger dessutom i topp när det gäller frisparkar/regelbrott. GAIS började matchen bäst och hade det mesta av initiativet. Den bästa chansen tidigt fick Filip Beckman på nick, men avslutet mitt i boxen gick över. Den unge försvararen har samlat ihop till ett mål och är ständigt farlig på fasta situationer.

Halvleken präglades av fysiskt spel och fasta situationer precis som sig bör när Utsikten spelar fotboll. Det var också på en fast som målskyttet skulle öppnas. För dagen högermittack Robin Frej hade smugit upp på bortre stolpen och kunde enkelt stöta in 1-0 till atleterna (en vacker stillbild av detta, signerat Mikael Josefsson finns på GAIS sociala medier).

Efter målet åt sig Utsikten in mer i matchen. De var hungriga i pressen och pendeln svängde över till Utsiktens fördel utan att de kunde skapa några farliga målchanser. Till slut så bet pressen till den grad att Utsikten fick utdelning och hemmalaget hade kvitterat. 1-1 i halvtid.

Andra halvlek började likt den första men en matchbild som så småningom jämnade ut sig och matchen stod och vägde. Utsikten var farliga när dom vann boll högt upp i sin press och GAIS farliga när dom spelade igenom förbi den pressen. Båda lagen hade en kavalkad av fasta situationer utan att domaren var särskilt intresserad av att stävja det fysiska spelet utan lät det fortgå. Matchbilden fortsatte vara jämn och fysisk tills att GAIS kom upp i ett fint anfall där Gustav Lundgren slog in en macka till Julius Lindberg och GAIS återtog ledningen.

Matchen fortsatte avbrytas av skador och i samband med målet haltade Egzon Binaku av planen. Utsikten fick en slutgiltig forceringschans men skapade egenligen inga större farligheter som Krasniqi behövde avvärja.

Laget: Mergim Krasniqi – August Wängberg, Robin Frej, Filip Beckman, Egzon Binaku (Niclas Andersen 82’) – Gustav Lundgren, Joakim Åberg, Julius Lindberg (Dino Salihovic 89’) – Richard Friday (61’ Jonas Lindberg), Alexander Ahl Holmström (61’ Chisom Chika Chidi), Mervan Celik.

Varningar (i GAIS): Richard Friday, Robin Frej.

Mål: Robin Frej, Julius Lindberg.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER