Seger mot Örgryte i cupderbyt

GAIS imponerade stort denna molniga söndag och tog tre poäng i Svenska Cupen genom en övertygande 3-0-vinst mot rivalen ÖIS. Matchen ägde rum på ett slutsålt Bravida Arena med två klackar som bjöd på sång och tifon. Fotogalleri: Lasse Ekström

2024-03-04 13:20

Valeri Kosyrev

A-laget Herr

Matchen inleddes med båda lagen som var försiktiga och försökte hitta sitt spel. GAIS sökte sig ofta mot kanterna för att slå in inlägg, men klara målchanser uteblev i början. ÖIS försökte kontra, men stoppades av ett GAIS försvar som var väldigt stabilt.

I matchminut 18 får ÖIS till en riktigt farlig målchans då Bärkroth kommer fri mot Krasniqi som gör en fin räddning där Frej sedan rensar undan bollen.

Efter en halvtimme kom det första avgörande ögonblicket. Wängberg får bollen på högerkanten och skickar in ett inlägg till Alexander Ahl-Holmström, som nickade in bollen snyggt i mål och öppnade målskyttet. Stor glädje bland spelarna och supportrarna.

Någon minut senare får GAIS en till vass målchans då Amatkarijo får en djupledspass av Ahl-Holmström och skjuter ett hårt skott med högerfoten men målvakten räddar ut till en hörna.

Trycket från GAIS ökade successivt och bollen hittar sig i matchminut 35 fram till Lundgren, som dribblar förbi sin gubbe precis innanför straffområdet och och chippar in bollen snett bakåt. Där är Holmström på plats och nickar in sitt andra mål för dagen, otroligt fint!

I halvtid gjordes ett målvaktsbyte, där den nya målvakten Sims fick chansen att stå i mål i ett derby. GAIS fortsatte att dominera andra halvlek med flera målchanser, redan i den 56:e matchminuten är Ahl-Holmström centimeter från att fullborda ett hattrick då han nickar i ribban.

I den 72:a minuten utgick Ahl-Holmström efter en smäll och ersattes av Cooper Love. Matchen fortsatte i ett intensivt tempo och Cooper Love får tillslut göra sitt första mål för GAIS i matchminut 76. Det börjar med att assistkungen Lundgren får bollen ute på högerkanten, gör sin försvarare i obalans och viker in och slår ett fint inlägg som Cooper Love kan skarva in i mål och fira framför GAIS-klacken.

I en match som denna förtjänar varenda spelare beröm. Alla gjorde en bra laginsats och varje lagdel fyllde sin funktion. Inhopparna Bawa, Binaku och Boudri gjorde även de fantastiska inhopp och visade på snabbhet och tuffhet.

Resultatet blev tillslut 3-0 till GAIS och härnäst väntar träningsmatchen mot Utsiktens BK den 13 mars på Valhalla IP.

Matchen i korthet:

Laget: Krasniqi (46’ Sims), Wendin Thomasson (59’ Binaku), Wängberg, Åberg, Milovanovic, Lundgren, Celik (59’ Boudri), Frej (74’ Bawa), Ahl-Holmström (73’ Cooper Love), Cardaklija, Amatkarijo