Seger mot Lindome GIF

En mulen fredagskväll i Mölndal visade Atleterna med 3-1 att återtåget återigen tuffar genom säsongen. 

2022-05-21 9:33

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Det var en mulen fredagkväll på Åbyvallen då GAIS mötte Lindome borta. Gaisarna myllrade in på läktaren med snett tak och delar av publiken fick luta sig över kanten mot plan som i en engelsk ligamatch. 

Atleterna öppnade starkt och satte direkt press på de svartvita hemmalaget. Spelet hölls på Lindomes planhalva med många uppspel av Ben Morris och försök till avslut av Kargbo. Det skulle dröja till tolfte minuten innan Lindome fick sitt första anfall, och inte ens då hann det bli farligt. 

Makrillarna var i fin form med stabila passningar och bollkontroll. Det var en stor förbättring i bredd med Lundgren tillbaka på planen som höll högerkanten stadig. Harun Ibrahim jobbade fint på vänstersidan och tillsammans med Ben Morris och Michael Kargbo ledde det till anfall efter anfall. Dock gick ingen boll in i nätet utan landade utanför eller räddades av Lindomes målvakt. 

I backlinjen såg det fint ut, och när Lindomespelare kom igenom fanns Wängberg och Grozdanic där att ta upp kampen. Grozdanics fina försvarsspel höll hela matchen och gjorde det svårt för hemmalaget att komma till avslut. 

Framåt slutet av halvleken tappade GAIS fart och frustrationen växte på läktaren när flera passar missades och anfall föll platt. Det var en klar dominans från GAIS på mittplan, men någonting hände precis framför mål. Anfall fipplades bort och skott landade rakt på målvakten, trenden i att inte sätta in den tycktes fortsätta. 

Andra halvlek öppnade till nagelbitande fasa. Lindome, som sett trötta ut i slutet av första, verkade få övertaget och kämpade sig till anfall efter anfall. Backlinjen flyttades till ett mer aggressivt spel med Harun på mittfältet och Krüger som mittback med Grozdanic och Wängberg på sidorna. Det såg tveksamt ut från GAIS och i några fruktade minuter föll de in i fjolårets trend att inte försöka lyfta spelet. 

Sedan, i den 60:e minuten, hände det. En klockren djupledspassning av Axel Henriksson till Ben Morris gjorde att Morris kunde löpa runt Lindomes sista försvar och passa snett bakåt till en fri Michael Kargbo. Kargbo i sin tur placerade enkelt in bollen i buren. Läktaren taggade till och förbannelsen var bruten. 

Henriksson skulle fortsätta göra fina, aggressiva löpningar och bara fem minuter senare, i den 65:e minuten på assist av Morris, nickade han in matchens andra mål. Nu hade Makrillarna vaknat och de började återigen driva spelet. 

Tyvärr fick Lindome in ett mål i den 69:e minuten då GAIS försvar inte hann sparka undan bollen innan den hunnit korsa mållinjen. Det skedde på en retur och var enda gången bollen kunnat ta sig förbi Krasniqi som beskyddande buren gång på gång. 

Det tredje GAIS-målet var en klassisk Wängberg med nick i 86:e minuten efter assist av Henriksson. Den grönsvarta kaptenen gjorde en allmänt jättefin match med starkt försvarsspel, fina krossar över plan och många breda löpningar för att lyfta spelet. 

Efter några anfall fram och tillbaka började spelarna i båda lagen se trötta ut och tempot saktades ned. I 83:e minuten jagade Henriksson dock mot Lindomes målvakt och efter att nästan lyckas dribbla runt till skottläge faller de båda. Även in i det sista höll de grönsvarta på plan sina positioner och kämpade för boll. 

När domaren blåste av efter 94 minuter sjöng läktaren på årets sång: "Här kommer vi, Atleterna från Ullevi…" 

Text: Julia Thimberg 

Matchen i korthet

Laget: Mergim Krasniqi - Viktor Krüger, August Wängberg, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim (Niclas Andersen 76') - Axel Henriksson, Filip Gustafsson, Viktor Alexandersson (Nuha Jatta 90') - Gustav Lundgren (Julius Lindberg 76'), Michael Kargbo (Richard Friday 67'), Ben Morris

Målen: 

0-1 Kargbo 

0-2 Henriksson

1-2 Lipovac

1-3 Wängberg

Varningar (i GAIS):  Krüger 54', Ju Lindberg 84'

Utvisningar (i GAIS): 

Publik: 1952 (publikrekord på Åbyvallen)

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER