Seger mot IK Oddevold i träningsmatchen

På ett isande kallt Vallhalla IP kunde GAIS värma alla grönsvarta själar efter en fin match mot IK Oddevold. Det var många nya namn på plan när ett piggt GAIS höll kontrollen i två halvlekar.

2024-02-11 18:18

Julia Thimberg Silfwerling

A-laget Herr

Foto

Det såg i allmänhet bra ut när GAIS mötte Superettan-nykomlingarna IK Oddevold på det isande kalla Valhalla IP under lördagseftermiddagen. Snön låg i drivor längs planen och fötter stampades kontinuerligt på läktaren, men att se makrillarnas fina form var värmande nog. Före detta GAIS-spelaren Viktor Krüger - som nu spelar i Oddevold - fick en varm applåd när hans namn ropades upp, som ett litet tack för sin fina insats i grönsvart tidigare säsonger. Annars var det flera nya talanger som visade upp sig framför den grönsvarta publiken för första gången.

Som mittbackar stod Norén och Cardaklija och som vanligt gjorde de en strålande insats. Speciellt Norén som bar kaptensbindeln i första halvlek och höll kontroll på försvaret under hela matchen, vilket var tur då det ibland föll in från sidorna. Oddevold fick till flera anfall, dock inget som Sims, och därefter Krantz, inte kunde rädda. Lindberg såg ut att vara i superform och var hungrig i sina anfall. Även Amatkarijo låg på högt och snabbt med siktet inställt på mål och Ahl Holmström sökte ytor framför buren.

Längs högerkanten sprang den återvändande Ibrahim, som flera gånger stylade med sin bollskicklighet genom fintar och dribblingar förbi de vitblå gästerna. Tillsammans med Lundgren gjorde de flera fina anfall. Lundgren, grönsvarts mästare på inlägg, lade i 18:e minuten en hörna över alla spelare i boxen framför mål, till en ensam Norén som kunde ta ned bollen och skicka in den i nätet mellan benen på Oddevolds försvar.

GAIS spel vacklade precis efter ledningsmålet, och det var nära att Oddevold kvitterade. Tempot saktades ned och gästerna tog mer och mer boll. Detta skulle dock vända när Lundgren i den 29:e minuten ännu en gång skickade bollen tvärs över plan för att landa vid Amatkarijos fötter. Hans kunde sedan skicka in den i mål och 2-0 ledningen var ett faktum.

Spelet stagnerade något kring mittplan och det lägre tempot höll i sig en stund efter paus också. Det märktes att det var en ny laguppsättning som ännu inte spelat in sig med varandra, men laget kändes ändå harmoiskt. Gustafsson presterade väl från positionen som mitt-mitt. Akademispelaren Bawa som debuterade med A-laget låg på från sin backposition och visade på både pannben, skicklighet och spelglädje.

Efter dryga timmen spelad tid skedde fyra byten och tillsammans med de två som gjordes i halvtid hade nu nästan hela laget bytts ut. Detta påverkade dock inte tryggheten i spelet, utan GAIS fortsatte att dominera på plan. Det var kul att se hur målhungriga nykomlingarna var, speciellt Boudri som sköt utan att tveka varje gång han fick chansen. Även Wendin Thomasson och Cooper Love var två målsugna, snabba spelare som visade mycket lovande kvalitéer inför säsongen. Matchens tredje mål lades dock av veteranen Celik som efter ett inlägg av Bawa nickade den studsande bollen förbi Oddevolds målvakt.

Trots det inkrypande februarimörkret var det glada gaisare, fulla av förväntningar inför Allsvenskan, som efter slutsignalen försvann ut i Göteborgsnatten. Det var samma harmoniska, trygga GAIS som tog plats på Valhalla som vi sett tidigare år, men nu med nya lovande tillskott. Nästa vecka sätts dock “Fiddes” lag på test mot Elfsborg borta i Svenska Cupen. Matchen spelas på Borås Arena söndagen 18 februari kl. 13.

Matchen i korthet:

Laget: Sims (Krantz 45’) - Bawa, Cardaklija, Norén, Ibrahim (Wängberg 45’) - Lindberg (Celik 64’), Åberg, Lundgren (Wendin Thomasson 64’) - Amatkarijo (Boudri 64’), Ahl Holmström (Cooper Love 64’), Becirovic (Chika Chidi 84’)