Seger mot IFK Värnamo i Svenska Cupen

Det var Värnamo som började bäst, och GAIS fick jobba sig in i matchen. Det skulle sluta med seger när Mervan Celik, efter en kontring, enkelt kunde placera in 3-1 målet och punktera matchen.

2022-08-31 17:50

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

För ovanlighetens skull var det match en tisdagskväll på Gamla Ullevi när GAIS tog emot allsvenska IFK Värnamo. Lagen känner varandra väl då de möttes i två relativt jämna bataljer året innan i Superettan. Värnamo vann båda dessa två och ställde för dagen upp med ett meriterat lag bland annat med skyttekungen Marcus Antonsson på topp. Smålänningarna huserar i de nedre regionerna i allsvenskan men som nykomlingen har de gjort det starkt och har 4 poäng tillgodo till det negativa kvalet. GAIS ännu obesegrat i Göteborg, men med en resultatmässig formkurva som pekar nedåt. Båda lagen har spelare hos varandra med ett förflutet i respektive lag. Kargbo med ett förflutet i Värnamo, Ajdin Zeljkovic och Netinho med ett förflutet i GAIS. Den senare av Värnamospelarna spelade även från start. Det var också Värnamo som började matchen bäst med mycket boll utan att skapa några rejäla målchanser. GAIS fick jobba sig in i matchen och halvleken jämnade ut sig. Atleterna stod upp bra mot det allsvenska motståndet och Michael Kargbo fick matchens chans när han kom fri mot en utrusande målvakt, men bollen slank utanför. Även Värnamo hade ett farligt avslut men Erik Krantz, målvakt för dagen, stod för en fin parad. 0-0 i paus och matchen kändes jämn.

Andra halvlek började ungefär som den första slutade. De båda lagen turades om att föra matchen och utan att komma till några större målchanser. Matchen var tät, jämn och chanssnål tills Antonsson skarvat vidare en långboll till en Värnamospelare och denne senare fällts i straffområdet. Straff dömt till Värnamo. Antonsson klev själv fram och satte straffen säkert. Det såg länge ut som att anfallaren skulle bli tungan på vågen, men GAIS gav sig inte. I forceringen fick även atleterna en straff tilldömd sig, efter en handsituation med den förre gaisaren Netinho. Mervan Celik stegade fram och placerade läckert in kvitteringen. Trodde han. Istället för en kvittering så fick straffen slås om då en gaisare varit i straffområdet för tidigt. Men denna kväll kändes det som att Celik kunde slå ett par hundra straffar utan att missa. Lika fokuserat stegar han fram, byter hörn och utjämnar matchen för att ta den till förlängning. Väl där tog Värnamo tag i taktpinnen direkt, men mitt deras aggressiva ambitioner drar en ung inhoppare på sig ett andra gula kort och GAIS fick spela 11 mot 10. Detta gjorde att atleterna vågade lite mer och på en hörna kunde också avgörande ske. Efter en tilltrasslad situation petar till slut Kargbo in bollen. Matchen skulle sluta 3-1 när Celik, efter en kontring, enkelt kunde placera in 3-1 målet och punktera matchen. GAIS utstakade väg mot Europa har inletts och gruppspel väntar till vintern.

Matchen i korthet:

Laget: Erik Krantz – August Wängberg, Axel Norén, Anes Cardaklija, Niclas Andersen (Viktor Krüger 105’) – Axel Henriksson (Viktor Alexandersson 37' - Jonas Lindberg 70’), Filip Gustavsson, Joakim Åberg (Gustav Lundgren 78’) – Michael Kargbo, Mervan Celik, Richard Friday (Julius Lindberg 78).

Varningar (i GAIS):

Anes Cardaklija

Mervan Celik

Målen:

0-1 Marcus Antonsson

1-1 Mervan Celik

2-1 Michael Kargbo

3-1 Mervan Celik

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER