Seger mot IFK Malmö - med kommentarer från "Fidde"

GAIS åkte till Malmö som serieledare och på Malmö Stadion väntade IFK Malmö som huserade allra sist i Ettan Södra.

2022-06-12 12:45

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

En solig sommardag, ett välklippt gräs och återigen ett finfint bortafölje bjöd in lagen till spel. GAIS började som man gjort de tidigare matcherna med ett stort bollinnehav och denna gång gav det resultat direkt. Alexandersson fick bollen en bit utanför straffområdet och prickade Michael Kargbo i slottet som elegant nickade inledningsmålet. Strax därpå kom bollen återigen från vänsterkanten, men denna gång var det Ben Morris som hittade Gustav Lundgren som drog bollen klockrent i ribban. Därefter bjöds Malmö in mer i matchen och stack ut med en del farliga anfall. Framför allt var hemmalaget farliga i kontringar och hade flera hörnor som hotade atleterna. Tempot sjönk ju längre halvleken led men GAIS kunde vaska fram flera helchanser. Den bästa fick återigen Gustav Lundgren som drog sin gubbe i straffområdet till ett bra läge, men Malmö målvakten kunde avstyra.

Andra halvlek började ungefär i samma stuk men den här gången fick Malmö mer att säga till om i spelet. De vaskade även fram ett bra skott som Krasniqi kunde avstyra. GAIS jobbade sig in i matchen och kom till flera kanonlägen. Framför allt Viktor Krüger som fick avsluta mitt framför målvakten efter en hörna, men sköt i blocket. Därefter fick smålänningen ett fint läge i boxen när han vände bort sin Malmöspelare i straffområdet men sköt återigen i blocket. Trots ledning bytte GAIS tidigt i halvleken. Ut gick Ben Morris och Viktor Alexandersson och in kom Julius Lindberg och Niclas Andersen. Strax efter att Lindberg äntrat planen rann han igenom och avslutade i ett fritt läge i straffområdet men målvakten kunde avstyra. I sina misslyckanden att punktera matchen kom istället en kalldusch. Malmö sågade sig igenom GAIS försvaret till ett rent läge med Krasniqi och en sprattellobb senare var kvitteringen ett faktum.

Atleterna, som hade bytt in Richard Friday och Jonas Lindberg svarade ganska omgående. En långboll når Friday som blir ren men försöket att runda målvakten misslyckas. Mitt i den grönsvarta forceringen stack Malmö upp med ett avslut mot Krasniqi men GAIS målvakten kunde rädda. Atleterna fortsatte trycka på och Henriksson var nära att avgöra på en hörna. Häckenvärningen skulle dock få revansch. Strax därpå i en framåt rusch av Julius Lindberg och ett avslut som målvakten kunde rädda dök han upp. Henriksson dönade fram genom straffområdet och vräkte in bollen via ribban och in. Trots 10 minuters tilläggstid kom inte Malmö till några farligheter och det var snarare GAIS som var närmare 3–1. Atleterna fick fira med bortaföljet och åka tillbaka till Göteborg med 3 goa poäng.

Kommentar från Fredrik Holmberg:

-       Vi visste på förhand att det skulle bli klurigt.Det är stor skillnad i tabellposition mellan lagen men trots allt en jämn serie med inga dåliga lag, men vi visste det och var förberedda på det, vilket killarna visar tycker jag. Tack vare att vi tar jobbet så kan vi resa hem med 3 poäng. Sen finns det alltid mer att önska i spelet. Jag är mindre nöjd med att vi går ner oss och har en alldeles för låg lägsta nivå i matchen, samtidigt är det ändå positivt att vi kan komma till bra målchanser när spelet är sämre. Jag är också nöjd med att vi reser oss direkt efter 1–1 och växlar upp istället för att vika ned oss.

Är det frustrerande att skapa många klara målchanser match efter match men inte få utdelning?

-       Vi ser det som något positivt att vi skapar mycket målchanser. Vi skapar betydligt mer nu än vi gjorde i början och vi har fått en bra utveckling således. Sen vill vi alltid göra mer mål men vi har en fantastisk spelartrupp som alltid vill utvecklas och bli bättre och som jobbar stenhårt för det.

Vi såg viss rotation i elvan och nästa match har vi spelare avstängda, hur resonerar ni i ledarstaben kring det? 

-       Vårt mål är att stå som seriesegrare i november och vi har en bred och bra trupp med många bra spelare och jag tycker det är spelare, som stått utanför, som är bra idag. Så det gäller att ha en bra balans annars får vi inte den energi vi eftersträvar och det är också lättare att spela inspelare med speltid för ibland krävs rotation på grund av skador och avstängningar som i nästa match. Samtidigt kommer vi alltid eftersträva att spela den bästa elvan. Vi har ibland tyngre träningsveckor och en del spelare har haft småskavanker som fått jobba hårt för att ta sig tillbaka, det påverkar också. Myggan har haft en del skadebekymmer och det är därför han fått spela så lite exempelvis.

Detaljer:

Mergim Krasniqi – Viktor Krüger, August Wängberg, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim – Axel Henriksson, Filip Gustavsson (77’ JonasLindberg), Viktor Alexandersson (64’ Niclas Andersen) – Gustav Lundgren, Michael Kargbo (71’ Richard Friday), Ben Morris (64’ Julius Lindberg)

Gula kort:

Jonas Lindberg

Niclas Andersen

Axel Henriksson

Richard Friday

 

Samtliga ovanstående är därmed är avstängda nästa match.

 

Publik:

496 (bara gaisare).

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER