Seger mot BK Olympic

Seger och glädje bland de många tillresta gaisare som kunde ta med tre poäng tillbaka till Göteborg.

2022-08-06 13:25

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

BK Olympic och GAIS sparkade igång omgång 16 när Ettan Södra stod i zenit för att vända. Matchen var flyttad till Malmö Stadion då matchen var bedömd som en högriskmatch och Olympics ursprungshemmaplan Lindängen var därför inte passande. Två bra lag och fint väder bådade gott för en bra match på gräset där GAIS sist vann över IFK Malmö, som vanligtvis spelar sina hemmamatcher där. Olympic satte tonen direkt, genom att pressa GAIS högt, och atleterna fick jobba hårt inledningsvis för att få igång något riktigt spel. Malmölaget var nära via ett läge i straffområdet men GAIS försvaret spelade uppoffrande för varandra för att täcka avslutet.

Det första riktiga anfallet GAIS kommer till är ett läckert sådant och resulterar i mål. GAIS kommer runt via högerkanten och via Gustav Lundgren når bollen Julius Lindberg som sliter sig loss och serverar Michael Kargbo som kan peta in 1-0 i öppet mål. Olympic fortsatte att pressa högt och spela modigt men det skulle straffa sig. GAIS lyckas efter lite om och men spela förbi den höga pressen. Bollen når återigen Gustav Lundgren som slår en fin djupledsboll till Julius Lindberg och fri med målvakten gör han inget misstag. 2-0 till GAIS efter 13 minuter. Två målchanser, två mål och drömöppningen var ett faktum.

Efter målen får GAIS igång mer av sitt spel och jämnar ut matchen. Olympic, som började matchen bra, får efter en stund i halvleken en riktigt het målchans genom skytteligaledaren Filip Bohman men Krasniqi gör en strålande benparad. På returen sitter bollen klockrent i ribban. Innan halvlekens slut är Ben Morris nära på att få ett friläge när back och målvakt krockar efter en långboll från Krasniqi men bollen rinner iväg från engelsmannen.

Andra halvlek börjar ungefär som den första inledde. Malmölaget satte gasen i botten direkt och det han knappt gå en minut innan Krasniqi räddar en bra slagen frispark och den efterföljande returen. Olympic fortsätter ånga på men efter ett tag kommer GAIS bättre in i matchen. Michael Kargbo får återigen ett fint läge när han kommer fri från kanten med målvakten, men avslutet slinker utanför. Sierra Leoniern skulle strax därefter få sin bästa chans för matchen när han spelades fri av Gustav Lundgren men efter en dragning i slottet slank bollen utanför via en Olympic spelare. Olympic var inte heller helt ofarliga och fortsatte skapa målchanser men GAIS försvaret spelade uppoffrande och Krasniqi var en klippa i målet.

Matchen öppnade upp sig mer och mer och minut 75 punkterade GAIS matchen. Den här gången var det Gustav Lundgren som fick ett friläge. Han brände men Julius Lindberg snappade upp returen och serverade Ben Morris som dunkade upp bollen i närmsta krysset. Genom ett par tunga byten kunde GAIS därefter kontrollera slutet på matchen. Joackim Åberg fick göra sin debut och inhoppande Celik fick även han ett fritt läge men kunde inte spräcka sin nolla. Seger och glädje bland de många tillresta gaisare som kunde ta med tre poäng tillbaka till Göteborg. Nästa match är mot Oddevold på Bravida Arena.

Matchen i korthet:

Laget: Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim – Julius Lindberg (Viktor Alexandersson 83’), Viktor Krüger, Jonas Lindberg (Joakim Åberg 83’) – Gustav Lundgren (Mervan Celik 78’), Michael Kargbo (Niclas Andersen 62’), Ben Morris (Filip Gustavsson 78’).