Seger med 2-0 mot Falkenbergs FF

2022-02-13 1:00

GAIS

Det var ett kylslaget Bravida Arena som tog emot två lag som siktar på att snabbt ta sig tillbaka till Superettan. Falkenberg, ungefär som GAIS, med en del nya men även med flera spelare man lyckats behålla från i fjol.

En som de inte lyckats behålla var GAIS provspelare Axel Norén som startade i mittlåset tillsammans med Viktor Krüger. Och var gästerna som inledde något hetare än atleterna, som för dagen mönstrade ett nykomponerat mittfält med Ben Morris till höger, Filip Gustavsson, Alexandersson och Ibrahim i mitten och Gustav Lundgren till vänster. Framför allt var det Robin Hofsö i Falkenberg, ny från Landskrona BoIS, som ganska direkt fick första halvleks farligaste chans med ett friläge på en långboll från backlinjen. Falkenberg gick att känna igen från tidigare med ett rakt och aggressivt spel med den tidiga långbollen och Hofsö som löpte.

Allteftersom kom GAIS in i matchen och atleternas första skott på mål kom genom Michael Kargbo. Därefter böljade halvleken och båda lagen hade bud på varsitt mål. Framför allt såg Gustav Lundgren väldigt delaktig ut i spelet och hade atleternas bästa målchans med en fin aktion i boxen och ett skott i vänstra hörnet, men Falkenbergs målvakt Tim Erlandsson kunde rädda. Halvleken fortsatte bölja med halv- och helchanser för båda lagen men förblev mållös.

I paus bytte GAIS in Nuha Jatta som återigen fick spela mittback. Matchen fortsatte bölja och lagen bytte chanser med varandra friskt. Falkenberg, som även dom, gjort byten i paus fortsatte med sitt raka aggressiva spel men efter ett tag tog GAIS över spelet mer och mer. En dubbelchans i form av Ben Morris och Michael Kargbo men målvakten Erlandsson växte mer och mer ut till en gigant för gästerna.

Utöver dubbelchansen testade Lundgren och Morris med skott utifrån men även där befann sig Erlandsson på rätt plats. Den här gången med hjälp av ribban. Till slut var han dock tvingad till att kapitulera när Lundgren, som skjutit in sig, fick bollen strax utanför straffområdet och snyggt kunde placera in 1–0 i bortre krysset. Trots allt väldigt välförtjänt, dels sett till matchen, dels sett till att det var Lundgren som fick göra det. Falkenberg lyfte upp spelet och fick till en del fasta situationer mot GAIS som mycket väl kunde resulterat i mål men till slut kunde GAIS, efter en hörna, tråckla sig in i straffområdet och återigen genom Gustav Lundgren avgöra matchen.

Falkenberg kom inte riktigt till den där heta målchansen även om dom stundtals kunde bryta GAIS uppspel och komma till nästan-lägen. Matchen kan sammanfattas som en böljande tillställning där GAIS succesivt tog över genom ett mer kontrollerat anfallsspel. Noterbart är att Ben Morris fick spela hela matchen och än en gång fick den unge U19-spelaren Viktor Nilsen chansen.

Text: Mikael Engelbertsen

Matchen i korthet

Laget: Mergim Krasniqi, Niclas Andersén (Joakim Åberg), Viktor Krüger (Nuha Jatta), Mohamed Youla – Filip Gustavsson, Viktor Alexandersson (Viktor Nilsen), Harun Ibrahim – Michael Kargbo (Youssef Fayad), Ben Morris, Gustav Lundgren.