Seger i träningsmatchen mot Varbergs BoIS

Det var ett soligt men kylslaget Valhalla IP när Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap tog emot Varbergs BoIS.

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS har haft utomordentligt svårt mot Varbergslaget de senaste åren. Framför allt efter att Jocke Persson tagit över BoIS. Under vissa tillfällen kändes det mer eller mindre omöjligt att besegra dem eller till och med få med sig ett lika-resultat. Under en bortamatch för några år sedan hade GAIS två man mer på plan en längre period, men trots det kunde Varberg vinna exempelvis. Det var också ett tag sedan GAIS gjorde mål mot Varberg men båda dessa skulle det bli ändring på. Till saken bör det också noteras att det var en typisk försäsongsmatch med många byten, en hel del felpass och snubblingar i snön.

Det var GAIS som förde spelet inledningsvis, utan att för den delen skapa några större farligheter mot BoIS-målet. BoIS åt sig dock sakta in i matchen och skapade matchens första farlighet med ett inspel i straffområdet. Känslan var att matchen stod och vägde där BoIS var något vassare i sista tredjedelen. Då dök en förssäsongsgroda upp. BoIS nyförvärv Vilmer Rönnberg hade ambitionen att spela en tillbaka en förlupen djupledsboll till målvakten Fredrik Andersson. Men det brast i kommunikationen och Rönnberg la i stället bollen i mål. Ett mål man önskar få med sig i seriespelet men som gav GAIS ledningen. Matchen fortsatte i samma försäsongstakt med lite mer boll för BoIS och något rättvist kom trots allt kvitteringen då BoIS dessförinnan vaskat fram en jättechans. Ett inlägg mot bortre stöttes in i mål och 1-1 stod sig till paus trots att Mervan fick ett friläge. Andra halvlek började likt hur de första började. GAIS började det piggt och vaskade fram några halvchanser direkt, framför allt i kontringsspelet. Strax därpå kunde också GAIS ta ledningen igen. Ett mycket fint anfall ända nerifrån backlinjen via en djupledsboll från Gustav Lundgren till nyförvärvet Alexander Ahl Holmström som snyggt kunde klämma dit bollen i målvaktens vänstra hörn.

Efter målet tog BoIS över spelet och framför allt bollinnehavet utan att för den delen skapa särskilt mycket. GAIS hade några halvfarliga kontringar som inte heller genererade något. Ett flertal byten hackade sönder matchen och tempot gick ned en aning. De sedvanliga, och mot Lindome triumferande ,juniorerna dök upp på planen och hjälpte till att bärga säsongens första seger. Nästa match är torsdag mot Degerfors. Ännu ett allsvenskt lag kommer för att besöka kylslagna Valhalla IP.