Seger i träningsmatchen mot Falkenbergs FF

GAIS sprang, sköt, nickade och pressade, men det skulle dröja till andra halvlek innan grönsvart fick hål på den tidigare Ettan-konkurrenten Falkenberg. Och med fåtalet minuter kvar av matchen kunde Super-Mervan se till att GAIS plockade ytterligare en seger på försäsongen.

2023-03-26 8:10

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Lagom till genrepet mönstrade GAIS en trupp som inkluderade samtliga spelare förutom tredjemålvakten Erik Westgärds och den fortfarande rehab-tränande Axel Henriksson. Det var ett muntert gäng som närmast dansade in genom Valhallas grindar med Göteborgs-Postens videofotograf hack i häl. Håll utkik efter det reportaget inom kort!

Fidde hade i sedvanlig ordning ställt upp en 4-3-3-elva. Denna gång bestående av Krasniqi i mål, en backlinje med Wängberg och Andersen på kanterna samt Norén och Beckman på mitten, ett mittfält med Julius Lindberg till vänster, Gustav Lundgren till höger och Jocke Åberg centralt. I anfallet placerades från vänster till höger Chika Chidi, Ahl Holmström och Friday.

GAIS inledde självsäkert och det första skottet i riktning mot mål skulle komma redan i fjärde minuten då Ahl Holmström skickade bollen ovanför. Några minuter senare sköt han utanför och därefter provade Åberg ett skott. Det kändes som en blixt från klar himmel när Falkenberg en kvart in i matchen lyckades trycka sig in i boxen och Oliver Hintsa sätter bollen otagbart i vänstra krysset, 0-1 till motståndarna.

Falkenberg gjorde nu försök att äta sig in i matchen och fick en frispark i bra läge strax utanför straffområdet. När GAIS ville ställa om fälldes Ahl Holmström, och Lukas Sibelius bestraffades med en varning av domaren. ”En ostskiva!” underströk en åskådare, inspirerad av det virala klippet från träningsmatchen mot Helsingborg.

Efter dryga halvtimmen spelad hängdes en banderoll från ståplatsläktaren som dittills varit tom. Budskapet ”Avgå Reinfeldt”, riktat mot den nyvalde SvFF-ordföranden, renderade applåder från sittplats.

GAIS fortsatte att pressa, Wängberg och Friday försökte sig på skott men halvleken dominerades av bollar ovanför eller vid sidan om buren. Trots att GAIS gång på gång kunde komma till anfall så tenderade inläggen ofta bli för lättlästa och skotten missriktade. Med tio minuter till paus började ett lätt regn falla över Valhalla och speaker-Rolles besked om att de ”nästan världsberömda” korvarna låg på grillen var för tillfället ett större glädjeämne än fotbollen.

Men innan pipan sattes till munnen skulle ändå Julius Lindberg hinna skjuta ett fint skott, dock rakt i målvaktens famn, Gustav Lundgren likaledes på en frispark, och en nick ovanför mål av Ahl Holmström.

I andra halvlek skulle det roteras, det var ju ändå träningsmatch. Andersen, Beckman och Norén ersattes av Cardaklija, Frej och Binaku. Chika Chidi gick ut och hans plats övertogs av Friday som bytte kant. På högerkanten klev istället Gustav Lundgren upp, och han ersattes på mittfältet av Viktor Alexandersson. Bredvid sig fick han Dino Salihovic som ersatte Joackim Åberg.

Halvleken inleddes i stil med den första. Falkenberg parkerade bussen, GAIS tryckte på, men utan att bollen gick i mål. Cardaklija nickade utanför, Ahl Holmström fick närkontakt med målvakten, Salihovic sköt utanför.

Men så i den 57:e minuten satte Binaku ett (det skulle komma fler) fint inlägg från vänsterkanten och den här gången kunde Ahl Holmström rikta den rätt med huvudet, 1-1! Bara minuten senare fick han chansen igen, denna gång på ett inlägg från Julius Lindberg, men nu gick bollen över.

I 62:a minuten blev det ytterligare byten. GAIS magnifika bänk presenterade nu Krüger, Celik och Jonas Lindberg, som bytte av Wängberg, Lundgren och Julius Lindberg.

”Myggan” firade försäsongsdebut med att springa rakt igenom FFF-försvaret och skjuta, dessvärre rakt på målvakten. Bytet blev en pigg injektion för grönsvart. I 65:e kom återigen ett fint inlägg från Binaku, Friday höll sig framme med en fot men bollen gick på höger sida om buren. Strax därefter varnades Jonas Lindberg för att ha fällt Aguda.

Den konflikten skulle eskalera då Lindberg tio minuter senare kapades av just Aguda och blev liggande på planen, varvid fullskaligt bråk utbryter då de grönsvarta strömmade till för att försvara sin lagkamrat, anförda av Mervan Celik. Både Celik och Aguda varnades.

I 80:e byttes Filip Gustafsson in och Friday gick ut. GAIS fortsatte att pressa, ett kryss var inte det man föresatt sig. Och med fåtalet minuter kvar av ordinarie tid fick Binaku lägga en hörna som Super-Mervan Celiks huvud placerade i nätet. 2-1!

När klockan tickade mot 90 meddelades från speaker att vi varit sena med att starta matchklockan och det blev således avblåst vid 88 minuter, och tidsangivelserna i rapporten ovan är därefter.

Efter en försäsong bestående av segrar mot lag från från Ettan, Superettan och Allsvenskan (och totalt ynka en förlust) går GAIS med råg i ryggen mot premiärmatchen, Östersunds FK nästa söndag!

Laget: Krasniqi, Noren ('45 Frej), Andersen ('45 Binaku), Wängberg (62' Krüger), Åberg (45' Salihovic), Lundgren (62' Celik), Ju Lindberg (62' Jo Lindberg), Ahl Holmström, Chika Chidi (45' Alexandersson), Friday (80' Gustafsson), Beckman (45' Cardaklija).