Seger i premiären av P-17 Allsvenskan

Helgens premiärmatch i P17 Allsvenskan Södra innebar en 2-1 vinst för GAIS U17-lag. Derbymötet mot IFK Göteborg spelades hemma på Gaisgården och tre poäng i säsongens första seriematch sätter ribban högt inför kommande matcher.

2022-04-07 2:00

GAIS

Akademin

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Helgens premiärmatch i P17 Allsvenskan södra innebar en 2-1 vinst för GAIS U17-lag. Derbymötet mot IFK Göteborg spelades hemma på Gaisgården och tre poäng i säsongens första seriematch sätter ribban högt inför kommande matcher.

”Det var en bra första match. Intensiv och med mycket tempo”, säger huvudtränare Jusuf Zukic efter matchen.

Söndagen bjöd på strålande sol och hundratalet supportrar var på plats i publiken och stöttade spelarna. Publikstödet är något laget uppskattar enligt huvudtränaren som menar att fotboll helst skall spelas med publik och som tackar alla som kom och hejade.

Innan matchstart var spelarna lugna men taggade, det vankades trots allt inte bara säsongspremiär utan även ett klassiskt Göteborgsderby.

”Under förberedelserna inför matchen har fokus på träningarna varit främst att försöka spela vår fotboll och se till att hålla samma goda kvalité som under försäsongen” säger Jusuf Zukic.

 

Matchen var intensiv och höll ett högt tempo men den unga GAIS truppen såg stabil ut och vinsten mot IFK var rättvis. Ingen specifik spelare pekas ut för att ha legat bakom segern ytterligare utan:

”I helgen var vi en för alla, alla för en”, säger Jusuf

Förhoppningarna är höga inför säsongen trots en tuff serie och truppen ser redo ut. Efter ett hårt arbete under vinterhalvåret och försäsongen, där samtliga delar av spelet byggts upp ordentligt, är laget nöjda även ytterligare utrymme för förbättring finns. Med en bra grund i laget ligger mycket fokus inför säsongen således på taktik och att utveckla unga fotbollsspelare med mycket ansvar. Laget spelar just nu i den högst rankade fotbollen för svenska U17-generationen, något som huvudtränare och spelare tycker ska bli roligt men utmanande.

 

”Vårt mål är att göra vårt bästa varje match och att spelarnas utvecklas, och vara redo för nästa steg i vår klubb”, säger Jusuf.

 

Ikväll, torsdag 6/4, väntar nästa roliga derby mot ett Häcken som förlorat sin premiärmatch borta mot Lunds BK. GAIS-truppen liksom huvudtränare verkar taggade och hoppas på att få se många supportar på läktaren även denna match.

 

Vad: Häcken - GAIS (P-17 Allsvenskan)

Var: Gothia Park

När: 19:00

Text: Linn Söderlund

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER