Robin Wendin Thomasson klar för GAIS

24-årige Robin Wendin Thomasson har skrivit på ett avtal som sträcker sig över fyra år, till och med 2027. Vänsterbacken kommer senast från Eskilsminne i Ettan Södra.

2023-12-23 15:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Wendin Thomasson är bördig från Kvidinge i Skåne och kom från Hittarps IK i division 2 till Eskilsminne i Ettan Södra inför säsongen 2023. Där blev det 25 matcher och tre mål när laget slutade på fjärde plats i tabellen.

Välkommen till GAIS Robin, hur känns det här nu då?

– Det känns fantastiskt så klart, jag ser fram emot det jättemycket! Jag var med och provtränade två pass och fick ett väldigt bra intryck av både spelare och ledare. Det känns som en familjär klubb, och det ska bli kul att träffa supportrarna sen också.

Du tar klivet från Ettan till Allsvenskan, är du redo för uppgiften?

– Absolut, det är jag. Jag har provtränat tidigare med klubbar på den här nivån, jag vet att jag har det i mig och att jag kan utvecklas ännu mer.

Vad är det som lockar med just GAIS?

– Det är en klassisk klubb som varit med länge. Och som sagt så känns den familjär, det märks att klubben mår bra både på och utanför plan, och det tror jag är viktigt för att nå framgång.

Vad tror du att du kommer bidra med till laget?

– Jag är en lagspelare, ytterback, jag gillar att springa, ger 100 procent, har bra vänsterfot och bra spelförståelse!

Du gjorde tre mål förra säsongen?

– Ja, ett spelmål, ett på frispark, och ett på straff. Jag tycker att jag kunde gjort något till, men tre mål är väl ändå godkänt för en ytterback?

Nu ska du också lämna Skåne, är du redo att bli göteborgare?

– Jag har sagt sen jag var 15-16 år att jag vill bo i Göteborg! Jag älskar Göteborg som stad, så det blir inte jobbigt alls.

Klubbchef Magnus Sköldmark:

– Det känns riktigt kul att välkomna Robin till GAIS! Han är en fysiskt stark spelare,  bekväm med bollen och skicklig i passningsspelet. Vi ser utvecklingspotentialen i Robin och ser fram emot att välkomna honom till Göteborg

(Då Robin signerat avtalet på distans så har vi inte haft möjlighet att fotografera honom i GAIS-tröja ännu.)

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER