Richard Friday klar för GAIS

Vårt truppbygge för säsongen 2022 blir allt mer komplett när vi idag kan berätta att anfallaren Richard Friday är klar för GAIS.

2022-03-11 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Vårt truppbygge för säsongen 2022 blir allt mer komplett när vi idag kan berätta att anfallaren Richard Friday är klar för GAIS.

Richard Friday provtränade med Grönsvart i somras men då han var på väg att bli utlånad från sin Lettiska klubb Spartaks Jurmala. Då lyckades vi inte få diskussionerna i mål och 22-åringen hamnade istället i Allsvenska Örebro SK där han under hösten gjorde tio matcher. Tidigare representerade han en annan klubb i den Lettiska högstaligan, FK Liepāja som du säkert känner igen om du följer kvalet till Europa League.

Friday, som har sina rötter i Nigeria, har provtränat med Atleterna under en långre tid under försäsongen och partnerna har varit överens om att det är i GAIS han ska spela fotboll under säsongen 2022 - nu har vi också fått alla papper på plats och kan dela nyheten.

Fredrik Holmberg, huvudtränare i GAIS, kommenterar nyförvärvet:

– Jag tycker att vi har lyckats väldigt väl med att bygga truppen inför den kommande säsongen och känner att vi nu kryddar den ytterligare. Richard har spetsegenskaper som kommer att höja laget ytterligare ett snäpp och jag ser fram emot att få se honom dra på sig matchtröjan. Han har en fantastisk snabbhet både i benen och tanken, hög kvalitet i sina aktioner både med och utan boll och det syns att han spelat kommer ifrån spel på högre nivå.

Vi önskar Richard Friday välkommen till GAIS och önskar lycka till under den kommande säsongen.

,

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER