Patrik Ingelsten lämnar GAIS

2019-11-27 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS har valt att inte förlänga avtalet med Patrik Ingelsten, som därmed lämnar klubben efter tre år i olika ledarroller.

I förberedelserna inför nästa säsong har GAIS valt att inte förlänga avtalet med Patrik Ingelsten. Styrelsens fotbollsansvarige, Jonas Östergaard, kommenterar beslutet:

– Patrik har under sin tid i GAIS gjort ett jättebra jobb och alltid ställt upp för klubben på bästa sätt. Vid flera tillfällen har han fått rycka in och ta på sig nya arbetsuppgifter och alltid gjort det med stor energi och en positiv inställning, trots att omständigheterna inte alltid varit de bästa. Vi vet också att hans ledarskap under hösten har bidragit till att vi till slut säkrade kontraktet inför kommande säsong och att spelarna har varit mer än nöjda med hans och ledarstabens arbete.

– Med tanke på den bakgrunden så har detta varit ett väldigt svårt beslut, vi vill ha kontinuitet i verksamheten men samtidigt hoppas vi kunna ge klubben en nytändning. När vi vägt in alla faktorer så har vi i alla fall kommit fram till att vi vill ge en ny tränarduo chansen att leda A-laget framöver. Vi vill tacka Patrik för allt han gjort för GAIS och önska honom lycka till i sitt nästa uppdrag.

Patrik Ingelsten kom till Atleterna som spelare inför säsongen 2015 och han blev direkt en viktig kugge i laget. Han vann den interna skytteligan och kom att kallas kulturbärare trots att han bara varit i klubben under en säsong.

Karriären gick därefter vidare i IS Halmia där han parallellt med att spela för klubben också erbjöds möjlighet att inleda sin tränarkarriär. Under sommaren 2016 fick han ta över huvudansvaret för klubbens A-lag och ledde därefter klubben till en utmärkt höstsäsong.

Tanken var sedan att Patrik skulle leda Halmia i division 2 även säsongen efter, men när 2017 drog igång var han tillbaka i GAIS. Nu i rollen som sportchef och assisterande tränare ihop med Benjamin Westman. Även detta skulle dock bli en säsong där Patrik fick rycka in och ta över huvudansvaret och han ledde Makrillarna i fyra seriematcher under avslutningen av vårsäsongen.

Under två år var Ingelsten sedan assisterande tränare till Bosko Orovic innan han ånyo fick axla huvudansvaret direkt efter sommaruppehållet 2019. Ihop med först Kenneth Gustafsson och Lallo Fernandez och senare Tomas Erixon lyckades han sätta ett mer robust spel och vända lagets tidigare svaga resultat. Patrik har stor del i att GAIS lyckades bättra på poängsnittet under hösten och att kontraktet kunde säkras i seriens sista omgång.

Patrik Ingelsten kommenterar beskedet så här:

– Det känns tråkigt att lämna GAIS men jag vet ju hur branschen fungerar. Jag får säga tack till alla som jag haft nöjet att jobba med under mina fyra år som spelare, tränare och sportchef. Inte minst då alla kollegor som klarat av de raka och ärliga diskussioner som krävs för att lyckas på elitnivå. Jag är stolt över det jag har gjort för GAIS och för att kunna se alla i ögonen efter så lång tid i klubben.

– Det har varit ett nöje att jobba i en grupp av spelare och ledare med så fantastiska människor där alla har bidragit med sitt kunnande och ställt upp för att göra det bästa för laget. Jag säger tack till hela tränarstaben för allt stöd och för att ni alla har gått in för uppgiften till 110%.

– Ett enormt stort tack också till alla spelarna som verkligen slitit hårt i varje träning och varje match under hösten. Vi hade några matcher som vi inte alls är nöjda med, men när vi väl hittade rätt i vårt sätt spela så tycker jag att vi och HBK var höstens bästa lag. Vi gjorde många riktigt bra prestationer men led såklart av att vi inte fick till målskyttet.

– Sedan vill jag tacka för och hylla det stora engagemang som sponsorer och supportrar bidrar med. Ni har lyft oss när vi har förtjänat det men också berättat för oss när vi inte kommit upp till den nivå som vi alla önskar. Swish-kampanjen säger det mesta om ert engagemang i GAIS och hur viktig denna gemenskap är för er alla.

– Jag önskar alla Gaisare en ljus framtid, både på och utanför plan!

GAIS säger ett stort tack till kulturbäraren, ledaren och människan Patrik Ingelsten. Vi är tacksamma för dina insatser för Grönsvart och önskar dig välkommen tillbaka.No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER