Övertygande seger mot GIF Sundsvall

GAIS kontrade sönder GIF Sundsvall och gick segrande ur en på förhand tuff bortamatch mot GIF Sundsvall. Unge Anes Cardaklija gjorde sin Superettan-debut och Axel Henriksson gjorde comeback.

2023-06-07 10:00

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

På nationaldagen var GAIS på resande fot i norra Sverige för att spela fotboll mot GIF Sundsvall. För GAIS del var det dags att stänga norrlandsfönstret då bortamatchen mot Östersund avverkades i premiären och inte längre än Borlänge behöver man åka hädanefter.

Tidigare har GAIS haft det tufft mot giffarna på bortaplan. Sundsvall har som oftast ställt upp med starka papper och brukar hålla till i toppen av Superettan. Denna säsong har de dock inlett lite mer krampaktigt, samtidigt kommer de från två segrar och storfräsarna Engblom och Hallenius är fortfarande kvar i laget.

Matchen började som en jämn företeelse där lagen blandade bollinnehav och halvchanser med varandra. Efter 9 minuter fick GAIS en hörna. Mittbacksparet för dagen, den unge Cardaklija och Frej, krigade bra på första boll varpå andra bollen damp ned hos Dino Salihovic som med ett pressat skott, via en en Sundsvalls-gubbe, gjorde 1-0 till GAIS.

Matchen fortsatte i samma stuk med Sundsvall som lite mer jagandes och GAIS lite mer kontrandes än tidigare. Detta ledde också till matchens kanske bästa chans, när en Sundsvalls-spelare tappar bollen till Julius Lindberg som springer sig fri men skottet går utanför. Sundsvall har några halvfarliga inspel och ett par skott utifrån men på det hela känns det stabilt.

Andra halvlek kommer giffarna ut i rasande fart och försöker få tryck på GAIS direkt. Med färgade GAIS-ögon börjar det kännas otäckt även om de riktigt farliga chanserna lyser med sin frånvaro. Därför är det helt ologiskt, men ändå logiskt utifrån hur bra GAIS kontringsspel varit i år, att GAIS sticker upp i en omställning och gör 2-0 genom Mervan Celik, framspelad av Julius Lindberg.

Matchen går därefter in i en annan fas med giffarna än mer stressade att få till en kvittering och GAIS lågt liggandes på kontringar. Giffarna är inte helt ofarliga men samtidigt inte heller särskild farliga. GAIS å andra sidan är fullkomligt livsfarliga i sitt kontringsspel och radar upp målchanser. Detta leder också till att GAIS gör 3-0 på kontring, återigen Mervan Celik, återigen framspelad av Julius Lindberg.

Dessförinnan hade GAIS bytt in Ettans okrönte konung och comebackande Axel Henriksson. GAIS, med Henriksson på mittfältet, fortsatte kontra livsfarligt och både inbytta Alexander Ahl-Holmström och Richard Friday fick två kanonlägen som mycket väl kunde resulterat i mål.

Lägg där till ett finfint skott av Chisom Chika Chidi och ett ännu ett fritt läge för Julius Lindberg. Matchen slutade 3-0 och det skulle visa sig vara en trevlig dag för alla grönsvarta hjältar som tagit sig till Sundsvall och sjungit för atleterna.

Sammafattningsvis: GIF Sundsvall mötte GAIS och GAIS vann. Norrlandsfönstret är stängt.

Laget: Mergim Krasniqi – August Wängberg, Robin Frej, Anes Cardaklija, Niklas Andersen (Richard Friday 35’) – Dino Salihovic, Joakim Åberg (Chisom Chika Chidi 78’), Jonas Lindberg (Axel Henriksson 65’) – Gustav Lundgren (Alexander Ahl-Holmström 78’), Julius Lindberg, Mervan Celik (Viktor Alexandersson 78’).

Varningar: Inga varningar noterade för GAIS.

Publik: 3332, bara gaisare.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER