Överlägsen seger för damerna mot Jonsereds IF

Det blev målfest på Jonsereds IP under söndagskvällen när GAIS damlag kom på besök. Zara Belizel, som stod för åtta av GAIS mål, var lika het som den varma kvällssolen. Matchen slutade i en överlägsen seger för gästerna med 0-19. Matchfoto: Kewin Bertilsson

2024-05-20 11:00

Hedda Seebass

A-laget Dam

Matchen fick en dramatisk start när Belizel kapades av Jonsereds målvakt i straffområdet efter bara några minuter. Hemmalaget reducerades till tio spelare på plan och GAIS fick med sig en straff som Pernsved läckert tryckte upp i högra krysset. Med 0-1 efter fem minuter och en spelare mindre, började matchen för Jonsered i uppförsbacke.

Som resultatet visar, var GAIS överlägsna matchen igenom. Med många snabba spelvändningar och fina genomskärare framåt skapade grönsvart chans efter chans. Belizel utnyttjade sin snabbhet och skicklighet, och dribblade förbi både försvarare och målvakt flertalet gånger under matchen. Hon rullade enkelt in 0-2 efter dryga kvarten, och kort därefter styrde Werner in 0-3 efter ett perfekt inspel av Engman.

Pernsved var involverad i flera anfall, och när hon efter ett fint väggspel med Kalméus gjorde ett inlägg framför mål landade bollen hos Johansson som tryckte upp den i nättaket. 0-4 GAIS. Innan pausvila hann grönsvart göra ytterligare fyra mål genom Engman, Belizel och Werner.

Det var en varm kväll i Jonsered, men det såg inte ut att påverka grönsvart som fortsatte med lika hög energi i andra halvlek. Duvald Karlsson gjorde några byten i paus, och inbytta Dellmer levererade snabbt 0-9 efter en assist från Kalméus. 0-10 kom strax därefter när Kalméus avancerade från halva plan in i straffområdet innan hon vackert rullade in bollen bakom hemmalagets målvakt.

Kalméus fortsatte att synas när hon någon minut senare klev fram för en frispark precis utanför straffområdet som hon drog stenhårt i ribban. Revanschen kom direkt efter när hon avfyrade ett skott utifrån som efter en träff på insidan av stolpen gick in i buren - ett av matchens snyggaste mål!

GAIS fortsatte att öka på målskörden med Belizel som gjorde två snabba mål följt av ett från Dellmer. Belizel avslutade sedan sin kväll med ytterligare tre mål efter fint levererade bollar bakifrån som hon med klass tog till vara på. Med tio minuter kvar skadades Belizel när hon återigen fälldes av Jonsereds målvakt. Det resulterade i att hon fick gå av plan efter en mycket imponerande insats. GAIS fick i det läget ytterligare en straff, som Hedström förvaltade med en välplacerad, hård boll i nedre högra hörnet till 0-18. GAIS avslutade sedan matchen med ett sista mål från Kalméus.

Det var en match där GAIS verkligen hade utrymme att briljera och spela sitt spel. Larsson hade en stillsam kväll i målet och Hedström, Hermansson och Karlsson slapp svåra situationer i försvaret. De var istället aktiva i snabba spelvändningar och hittade mycket ytor för Pernsved och Johansson att nyttja på kanterna. GAIS låg högt med laget och skapade målchans i nästan varje anfall. Deras effektivitet och precision i passningsspelet gav hemmalaget liten chans att försvara sig. Grönsvart dominerade från start till slut och lämnade Jonsereds IP med en väldigt imponerande seger.

Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Elin Hedström, Linnea Karlsson, Amanda Hermansson (Tilda Salmeron 45’), Maria Kalméus (Ellinor Wallgren 61’), Sofia Jacobsson, Elin Pernsved (Kayla Dellmer 45’), Vilma Johansson (Tilde Svenninghed 45’), Emma Werner (Filippa Marcelind 61’), Smilla Engman, Zara Belizel