Överlägsen seger för damerna i första träningsmatchen

Vilken premiär för det grönsvarta damlaget! Det blev minst sagt dominans från GAIS håll i den första träningsmatchen mot Ösets BK i söndags kväll. Efter en imponerande seger med 9-0 möttes damerna av höga jubel från läktaren. Foto: Kewin Bertilsson

2024-02-12 16:22

Hedda Seebass

A-laget Dam

Trots den bitande kylan var det en imponerande uppslutning på Valhalla IP:s läktare inför damlagets första träningsmatch. Från start satte GAIS ordentlig press på sina motståndare, något som höll i sig hela matchen. Efter bara 5 minuter levererade Belizel en klockren passning till Marberg som kunde trycka in första målet för grönsvart - och många fler skulle det bli!

GAIS kom snabbt igång med ett stabilt spel på mittfältet och hittade mycket ytor på kanterna. Särskild framgång var det på högerkanten där Dellmer utnyttjade utrymmet och skapade flera farliga målchanser för grönsvart. I 18e minuten fick Dellmer en fin boll i djupled på sin kant och utökade till 2-0 för GAIS. Det trillade sedan in ytterligare två mål inte många minuter därefter. Engman stod på rätt ställe vid rätt tidpunkt och petade enkelt in 3-0. Några minuter senare testade Kalméus skott utifrån och Ösets målvakt stod chanslös.

Innan domaren blåste av första halvlek fick GAIS en frispark strax utanför straffområdet som Dellmer säkert tryckte in i nätet. Damerna gjorde en imponerande insats första 45 minuterna och gick till vila med en ledning på 5-0.

GAIS gjorde flera byten i halvlek, men fortsatte med samma stabila spel under andra halvan av matchen. Det blev direkt farligt när grönsvart spelade till sig två hörnor i rad varav den ena hamnade strax ovanför krysset och den andra träffade ribban. GAIS fortsatte hålla tempot uppe och kunde spela runt bollen relativt ostört. Med 13 minuter spelade av andra halvlek hittade Dellmer återigen läge och gjorde sitt tredje mål i matchen - hattrick!

Trots att matchen var den första som ett nystartat lag var grönsvarta samspelade och passningsspelet gick som på räls. Med drygt 20 minuter kvar att spela hittade Marberg ännu en gång yta för Dellmer ute på högerkanten. Dellmer la snyggt in bollen framför mål så att Johansson kunde peta in 7-0 för GAIS. Vackert! 8-0 gjordes av Jacobsson som satte bollen i nättaket och Engman pangade in 9-0 med bara några minuter kvar att spela.

Förutom några få anfall från Ösets håll i mitten av andra halvlek så ägde grönsvart bollen i princip hela matchen. GAIS var konsekvent först på bollen och visade ingen tvekan i närkamperna, vilket gjorde att motståndarna hade svårt att skapa några farliga lägen. Det blev en minst sagt kylig kväll för Lundin i målet som bara fick ett fåtal touch på bollen under sina 90 minuter. Sammanfattningsvis var det en kväll där GAIS dominerade från början till slut - glädjen syntes på plan och även i resultatet!

Nästa helg möter damerna Angereds BK. Matchen spelas på söndag den 18 februari på Hjällbovallen kl 13:00. Vi ses där!

Matchen i korthet

Startelva: Wilma Lundin, Kayla Dellmer, Elin Hedström, Lisa Eriksson, Lava Marberg, Isabelle Wallström, Smilla Engman, Maria Kalmeus, Amanda Herrmansson, Ellinor Wallgren, Zara Belizel

Avbytare: Jennifer Segerholm, Linnea Karlsson, Sofia Jacobsson, Wilma Karlsson, Vilma Johansson, Amanda Carlsson, Filippa Marcelind