Ole Söderberg fortsätter som målvaktstränare i GAIS

Inför säsongen 2022 klev den nu 32-årige Ole Söderberg in i ledarstaben för A-laget, med fokus på att utveckla våra målvakter. Nu är ett nytt kontrakt skrivet för 2023.

2023-01-19 19:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Inför säsongen 2022 klev Ole Söderberg in i ledarstaben för A-laget, med fokus på att utveckla våra målvakter. Det var då hans första jobb som målvaktstränare, efter att själv ha spelat för bland annat Kalmar FF och norska Molde. Nu är ett nytt kontrakt skrivet för 2023.

– Vi är glada att vi är överens med Ole om att fortsätta som målvaktstränare även 2023. Han har på ett imponerande och engagerat sätt arbetat under 2022 och alla målvakterna har fortsatt att utvecklas, säger klubbchef Magnus Sköldmark.

Ole, hur har du upplevt ditt första år i GAIS?

– Det har varit bra! Jag la min målvaktskarriär bakom mig och klev in som coach istället och det har varit jävligt kul. Nu är jag en del av ett gäng som blickar längre fram än en vecka i taget, som har visioner och målsättningar som sträcker sig mycket längre fram än så. Och extra roligt att vinna Ettan Södra också förstås!

Hur jobbar du ihop med övriga ledarstaben?

– Hittills har jag ju hjälpt till där jag kunnat, varit tillgänglig några gånger i veckan och hängt med på matcher ibland. Men nu blir det en halvtidstjänst så då kommer det bli mer.

Både Krasniqi och Krantz, och även Westgärds, har ju varit duktiga på att hålla nollan i Ettan och Svenska Cupen. Hur tror du de står sig mot det tuffare motståndet som väntar i år?

– Jag tror att vi kommer kunna utmana motståndarna, och vi jobbar efter de krav som behövs. Men målvakterna har erfarenhet av den här nivån så jag är inte orolig, jag ser fram emot det!

Hur trivs du i GAIS rent allmänt?

– Jag trivs jättebra, det är ett riktigt härligt gäng med spelare och ledare!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER