Oavgjort mot Tvååker i svängig match på Valhalla IP

GAIS mötte Tvååkers IF i en match som styrdes utav båda lagen periodvis. Tvååker tog vara på misstag men GAIS kunde ge svar och kvittera.

2022-03-17 1:00

GAIS

A-laget Herr

GAIS fick se August Wängberg tillbaka i startelvan efter en tids skadefrånvaro. Ben Morris tog klivet in centralt.

Matchen inleddes piggt med bra bollrull och driv hos GAIS. I den 14:e minuten kommer Ben Morris loss på högerkanten och mot straffområdet rusade två gaisare för att nå inlägget som gick i målvaktens famn.

August Wängbergs comeback blev tyvärr kort då han behövde kliva av redan i den 23:e minuten, in kom Amr Belhaj från U19-truppen. Kort därpå i den 26:e minuten gör GAIS ett bolltapp utanför det egna straffområdet och bollen når Axel Berggren i Tvååker som skjuter bollen lågt via stolpen och in.

Efter målet har GAIS en tung period med svagt passningsspel och mycket bolltapp, det varar dock inte länge då Richard Friday i den 35:e minuten kommer fri mot den utrusande Tvååkersmålvakten och Friday lyckas nå bollen först för att lobba bollen in i mål till 1-1.

I den 44:e får Isak Pettersson i Tvååker bollen precis utanför straffområdet och lyckas skjuta ett snyggt skruvat skott in i det i bortre krysset som åter ger Tvååker ledningen. Första halvlek sammanfattas med att spelet tillhör båda lagen periodvis. Harun Ibrahim visar att han kan driva upp bollen från mittfält till anfall genom skickliga dribblingar och Gustav Lundgren utmanade ofta från sin position på högerkanten. Det var dock en halvlek med en del misstag och bolltapp som visade sig straffa GAIS.

I början av den andra halvleken händer det inte mycket vid något av straffområdena och bollen hör mest hemma i höjd med mittlinjen. I den 66:e minuten får Friday bollen efter en misslyckad Tvååkerhörna och driver bollen långt på egen hand till den sista tredjedelen där han släpper bollen till Morris som snabbt spelar tillbaka den till Friday på vänsterkanten. Bollen spelas in lågt till en ensam Michael Kargbo som kan stöta in den från nära håll till 2-2.

I slutet av matchen resulterar fula tacklingar i bråkig stämning och heta känslor, flertalet gula kort delas ut till spelare i de båda lagen under de sista 10 minuterna. En felpass av GAIS i den 87:e minuten ger anfallaren i Tvååker ett friläge innanför straffområdet och han går ner av Krasniqi i gaismålet, bollen når en annan spelare i Tvååkers anfall som skjuter bollen i stolpen.

Matchen slutade oavgjort men trots att GAIS gjorde lite för många bolltapp i kritiska lägen, visar man stundtals upp ett fint och rörligt spel. Tvååker skapade inte mycket chanser själva men lyckades förvalta GAIS misstag.

Text: Melker Perem

Matchen i korthet

Laget: Krasniqi, Wängberg, (23’ Belhaj), (75’ Cardaklija), Norén, (60’ Nilsen), Grozdanic, Andersén, Jatta, Ibrahim, Henriksson, (46’ Kargbo), Lundgren, Morris, (75’ Lindberg), Friday, (75’ Fayad),