Oavgjort mot Lunds BK inför fler än 3000 åskådare

Trots alla hängivna gaisare och härliga gäster på läktaren saknades någonting i GAIS och gratismatchen slutade 1-1 på lördagskvällen.

2022-05-15 8:40

GAIS

A-laget Herr

Gratismatchen sparkades av på ett blåsigt men soligt Ullevi inför sjungande läktare. Under andra halvlek försökte Atleterna lyfta spelet och lyckades för det mesta hålla spelet på motståndarnas planhalva. Kargbo gjorde flera snabba löpningar och jagade bollen, men utan att få den i nätet.

I den 26:e spelminuten satte dock Kargbo in GAIS enda mål för matchen efter en hörna av Jonas Lindberg. De 3000 supportrarna på läktaren sjöng så det ekade och stämningen steg på topp i vårkvällen. Detta var en höjdpunkt som dessvärre inte skulle överträffas under den resterande timmen.

Gästerna från Lund plockade många snabba frisparkar och deras kontringsspel visade drivkraft. De ville få in bollen i den grönsvarta buren och flera gånger försatte deras anfall GAIS i osäkra situationer. Dock kämpade backlinjen på och som vanligt var mittbacksparet Norén och Grozdanic klipporna i försvaret.

Andersen byttes av tidigt efter en fin prestation på planen och lämnade över kaptensbindeln till August Wängberg. Strax efter, i den 37:e matchminuten, anföll skåningarna och kvitterade till 1-1 genom att bollen studsade in i mål via en grönsvart försvarare. Klacken fortsatte dock att sjunga.

I halvtid byttes Friday ut och Viktor Alexandersson in. Andra halvlek skulle bestå av ännu fler frisparkar för Lunds BK. På läktaren surrade det av missnöje mot domaren, och på planen var det någonting som inte stämde i det grönsvarta spelet. Många passningar missade sitt mål och målchanser spelades bort. Några gånger var det nära att GAIS skulle ta ledningen, men vid några tillfällen fanns det också risk att Lunds BK skulle göra det.

Ofta föll högerkanten in och bredden saknades utan Lundgren på plan. Trots fina insatser, av bland annat Harum Ibrahim, saknades ett driv och spelet stod många gånger still. Då och då kom fina uppspelningar och GAIS visade att de var det tekniskt bättre laget, men dessa föll alltid utan att bollen fann vägen in i mål.

Efter att Axel Norén utvisades i 86:e minuten till följd av att ha knuffat omkull en Lund-spelare under en argumentation växte missnöjet mot domaren på läktaren, men grabbarna på plan vaknade till. Under några minuter pressade de och kämpade för ett till mål och de båda Lindbergarna visade kämparglöd och trygghet med bollen. Dock nådde det inte hela vägen fram och trots flera målchanser stod det 1-1 när matchen blåstes av efter 95 minuter.

Text: Julia Thimberg Silfwerling

Matchen i korthet

Laget: Mergim Krasniqi - Harun Ibrahim, Axel Norén, Emin Grozdanic, Niklas Andersen (August Wängberg 32') - Axel Henriksson, Filip Gustafsson, Jonas Lindberg - Richard Friday (Viktor Alexandersson 46'), Michael Kargbo (Julius Lindberg 76'), Ben Morris