Oavgjort mot GIF Sundsvall

En regnmulen sensommarkväll spelades det fotboll på Gamla Ullevi. GAIS tog emot GIF Sundsvall och det var två relativt formsvaga lag som skulle spela om poängen, som till slut blev delad efter en grönsvart kvittering på tilläggstid.

2023-08-07 10:50

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

I det senaste mötet kontrade GAIS sönder giffarna, som dom kallas, och vann komfortabelt. GAIS tog den här gången tag i taktpinnen per omgående och både Richard Friday och Myggan Lindberg hade två nästan lägen i boxen som mycket väl kunde resulterat i mål, men GAIS målsvacka höll i sig.

Giffarna kom snabbt in i matchen och hade tidigt bestämt sig för att inte göra om misstagen de gjorde i första mötet. Även om GAIS hade stora delar av bollinnehavet och initiativet så var det Sundsvall som skapade den farligaste målchansen i halvleken. Ett skott i boxen gick via Krasniqi och i innerribban, som fortsätter vara en klippa och innehar seriens bästa räddningsprocent.

I första mötet var det kontringarna som stjälpte giffarna och även om GAIS hade mer boll i detta möte var det på en kontring atleterna skulle ta kommandot i matchen. Richard Friday var på hugget för dagen och fick en fin boll i djupet av Gustav Lundgren varpå ”The Nigerian Messi” säkert kunde placera in bollen intill stolpen. 1-0 i halvtid i en ganska jämn match.

Andra halvlek och giffarna hade mer och säga till om direkt. Tyvärr ledde detta till slut till ett fint läge från vänster och kvitteringen var ett faktum. GAIS försökte ta tag i matchen och fortsatte styra tempot med ett större bollinnehav. Atleterna hade dock svårt att komma till riktigt farliga lägen utan kom mest till halvchanser, framförallt genom pigga Friday. I samband med kvitteringen byttes Alexander Ahl Holmström in.

Strax därpå skulle dock Sundsvall ta ledningen genom ett bolltapp i uppspelsfasen. Liknande bolltapp som Sundsvall gjorde uppe i Sundsvall och giffarna hade vänt på steken. GAIS började spela mer desperat och bytte in Axel Henriksson som direkt drog igång sina patenterande ånglokslöpningar bakom backlinjen. Det var dock en annan inhoppare som skulle kvittera. Återigen en fin assist från Gustav Lundgren som tog sig ner i straffområdet och slog en passning snett inåt bakåt till Holmström. 2-2.

Matchen tog ännu en märklig vändning när Sundsvall, från ingenstans, strax därefter fick ytterligare ett läge från vänster och ytterligare en gång var de i ledningen. Denna gång kändes som att GAIS inte hade styrkan att kvittera men på en frispark i 92:a minuten kunde August Wängberg nå högst och 3-3 var ett faktum. Välförtjänt då Sundsvall inte hade några fler lägen än de mål de gör även om de var tre till antalet.

Motståndaren har insett GAIS kontringsstyrka och låter GAIS ha betydligt större bollinnehav än tidigare delar av säsongen. Ett problem GAIS inte riktigt lyckas lösa. Kontringar som leder till mål, som GAIS är bäst i Superettan på, är inte lika många till antalet på grund av detta. Nästa match åker atleterna till Dalarna för att spela på Domnarvsvallen mot Brage IK. Åk med Gårdakvarnen och stötta GAIS för att se laget på plats!

Matchen i korthet:

Laget: Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Robin Frej (Anes Cardaklija 89’), Egzon Binaku – Gustav Lundgren, Dino Salihovic, Jonas Lindberg – Richard Friday, Mervan Celik (Alexander Ahl Holmström 63’), Julius Lindberg (Axel Henriksson 69’)

Varningar: Inga

Målen:

1-0 Richard Friday (Gustav Lundgren),

2-2 Alexander Ahl Holmström (Gustav Lundgren)

3-3 August Wängberg (Jonas Lindberg)

Publik: 2744 (bara gaisare)

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet: 12751

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER