Oavgjort i genrepet mot Landskrona BoIS

GAIS ställdes i försäsongens sista match mot Superettan-laget Landskrona BoIS under lördagseftermiddagen i en match som slutade 2-2 efter sent kvitteringsmål.

2022-03-26 1:00

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS ställdes i försäsongens sista match mot Superettan-laget Landskrona BoIS under lördagseftermiddagen i en match som slutade 2-2 efter sent kvitteringsmål.

Matchen började med ett piggt och hungrigt GAIS som spelade med hög intensitet och vilja att kliva framåt. Redan i den 4:e minuten slarvade en Landskronaförsvarare och Kargbo tog åt sig bollen på offensiv planhalva och kunde löpa mot motståndarnas straffområde i ett 2-mot-1 läge, men Kargbo lyckades inte få iväg ett avslut efter en dragning. I den 23:e minuten kom Harun Ibrahim löpandes med bollen på vänsterkanten in i straffområdet och spelade bollen snett bakåt till Michael Kargbo som kunde dundra bollen in i mål med sin vänsterfot.

Efter att GAIS styrde den tidigare delen av första halvlek jämnade senare spelet ut sig något och båda lagen hade mest halvchanser. Första halvlek sammanfattas dock med att GAIS spelade ett bra, intensivt spel och var det laget som hade mest att ge spelmässigt. Landskrona hade inte mycket att säga till om i chansväg med ett organiserat GAIS-försvar.

Under början av den andra halvleken hade spelet öppnat upp sig och bollen transporterades snabbt mellan straffområdena i omgångar. Landskrona kunde i den 51:a minuten kvittera till 1-1 genom en sidledspassning till Erik Persson som placerade in bollen från nära håll.

I den 71:e minuten tog GAIS återigen ledningen efter en vacker genomskärare in i straffområdet från Gustav Lundgren till Michael Kargbo som smällde in sitt andra mål upp i krysset. GAIS ungdomsspelare Ardian Dashis tid på planen blev inte långvarig då han redan i sin första minut på planen blev utvisad.

GAIS var nära att utöka ledningen i den 88:e minuten efter att Mohamed Youla avancerat med bollen på högerkanten och gjort ett inspel till Youssef Fayad som avslutade, men målvakten i Landskrona stod för en kroppsräddning. Returen på Fayads avslut nådde Viktor Krüger som från en bit utanför straffområdet sköt ett hårt skott i ribban.

På tilläggstid kvitterades matchen när Landskrona slog ett högt inlägg in i straffområdet till Erik Persson som nickade bollen mot mål och Krantz lyckades inte få kontroll på bollen som rullade in i mål.

GAIS spelade en välspelad match och var laget som stod för flest intentioner och chanser. Tempot ser ut att sitta för att rivstarta säsongen mot IK Oddevold den 4 april.

Text: Melker Perem

Matchen i korthet

Laget: Krantz, Krüger, Norén, Grozdanic, Ibrahim (63’ Juhlin), Gustafsson, Jo Lindberg (46’ Ju Lindberg), Henriksson (63’ Youla), Lundgren (83’ Dashi), Kargbo (83’ Fayad), Morris (90’ Björklund)

Målen:

1-0 Michael Kargbo (23’)

1-1 Erik Persson (51’)

2-1 Michael Kargbo (71’)

2-2 Erik Persson (91’)

Varningar (i GAIS): Grozdanic (47’), Henriksson (57’), Dashi x2 (84’)

Utvisningar (i GAIS): Dashi (84’)

Publik: 504 (bara gaisare)

Se även bildgalleriet från matchen

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER