Oavgjort för damerna mot Mossens BK

Det var högljutt på läktaren när GAIS och Mossens BK bjöd på en spännande match under fredagskvällen. Bortalaget gjorde tidigt det inledande målet, men GAIS kvitterade i slutminuterna och matchen slutade därmed 1-1.

2024-05-11 12:55

Hedda Seebass

A-laget Dam

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

GAIS hade två övertygande segrar i ryggen när de i fredags kväll ställdes mot Mossens BK hemma på Valhalla IP. Trots en inledningsvis stabil insats från grönsvart, präglad av fint spel och två farliga hörnor inom loppet av fem minuter, var det Mossen som gjorde matchens första mål.

Bortalaget tog ledningen efter en kvart när deras anfallare, efter en välplacerad genomskärare, fann sig ensam mot Larsson och förvaltade chansen till 0-1. Resten av halvleken dominerades sedan av Mossen, som utnyttjade GAIS slarviga passningsspel för att skapa flera anfall och farliga lägen framför mål. GAIS mittback och lagkapten Hedström visade återigen sin klass genom flera avgörande brytningar och bidrog även till lagets offensiva spel med sin förmåga att hitta yta på kanterna och slå fina långbollar.

Efter en vacklande första halvlek för GAIS, kom de tillbaka något starkare i andra. Den inleddes med intensiv press från hemmalaget, som direkt skapade en hörna där Eriksson inte var långt ifrån att peta in bollen. Matchen fortskred med spel åt båda håll där både GAIS och Mossen skapade lägen. Grönsvart fick extra energi av publikstödet, vilket sporrade spelarna trots märkbar trötthet. Stundtals orkade grönsvart varken följa med upp i anfall eller hem i försvar. Någon som utmärkte sig genom sitt ihärdiga arbete var Marberg som gjorde ett otroligt jobb på anfallet. Även Johansson visade på en gedigen insats med flera vassa bollar, farligt slagna hörnor och många vunna närkamper. Likaså Pernsved som tog Johanssons plats med tjugo minuter kvar av matchen.

Mot slutet tog GAIS nya krafttag, höll hög press och lyckades skapa ett antal farliga situationer. Med fem minuter kvar att spela drog Mossen på sig matchens första och enda gula kort när Marberg fälldes utanför straffområdet. Pernsved stod för frisparken och det fanns ingen tvekan om att bollen skulle in i mål när Hedström med precision nickade in den ovanför huvudet på gästernas målvakt. Matchen slutade 1-1 efter en hård kamp från båda lagen.

Kommentar från lagkapten Elin Hedström:

Det kändes inte riktigt som att vi kom ut i första halvlek med den inställningen och det jävlar anamma som vi ville. Vi pratar mycket om att vi ska spela vårt spel, men sen kom vi ut på plan idag med låg energi. Vi bjöd in Mossen i matchen och fick det verkligen inte att stämma. Det är något vi måste jobba på - att kunna bryta trenden under halvlekens gång och inte behöva vänta till halvtidspaus. Jag tyckte att det var stor skillnad efter pausen, och att vi ska vara stolta över hur vi kämpade i andra. Det är som två olika lag i första och andra, men det krävs två bra halvlekar om man ska gå långt.

Vad var känslan när du tryckte in 1-1?

Det var skönt såklart, det var en riktigt fin frispark av Elin. Jag såg den i luften och tänkte att den här sätter jag. Det är klart det är skönt att bidra till att vi kan rädda en poäng, men lite tråkiga känslor är det ändå.

Hur kändes det att höra läktaren ropa ditt namn?

Helt overkligt! Man blir så jävla taggad av stöttningen från läktaren, det betyder jättemycket. Engagemanget sprider sig verkligen från läktaren ut på plan.

Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Tilde Svenninghed (Kayla Dellmer 45’), Elin Hedström, Emma Werner (Olivia Jonsson Eriksson 59’), Lisa Eriksson (Jennifer Segerholm 77’), Lava Marberg, Vilma Johansson (Elin Pernsved 70’), Smilla Engman, Amanda Carlsson (Tilda Salmeron, 45’), Amanda Hermansson, Ellinor Wallgren

Målen:

0-1 Caroline Nutu (15’)

1-1 Elin Hedström (85’)

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER