Ny fystränare till herrtruppen

Fysioterapeuten Arvid Henriksson blir ansvarig för fysträning och medicinsk koordinator i herrtruppen. Han ersätter Felix Karlsson som går vidare i karriären.

2024-01-16 19:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Herrtruppens fysioterapeut och fystränare Felix Karlsson lämnar GAIS för nytt uppdrag. Vi säger stort tack till Felix som varit en mycket viktig pusselbit i ledarteamet, och som hållit våra spelare i fantastisk form.

Felix Karlsson:

– Det har varit en stor ära att representera GAIS. Jag vill tacka klubben - supportrar, eldsjälar, spelare och kollegor, för ett fantastiskt år. Vi som varit med under 2023 kommer alltid att minnas och se tillbaka på året med glädje och enorm stolthet. Tillsammans tog vi GAIS tillbaka dit klubben ska vara. Nu tar min resa tillsammans med GAIS slut för denna gången.

Felix ersätts av Arvid Henriksson, som har en bakgrund som fysioterapeut i Utsiktens BK, och därtill är verksam som fysioterapeut på Frölunda Specialistsjukhus. Hans formella ansvarsområde blir fysträning och medicinsk koordinator. Arvid inleder sin tjänst den här veckan. Vi hälsar Arvid varmt välkommen till GAIS!

Magnus Sköldmark kommenterar:

– Vi har arbetat intensivt under december månad och inledningen av januari för att nå fram till en ny lösning för rollen i vårt A-lag. Hela vårt medicinska team har varit delaktiga i rekryteringen vilket borgar för kvalitet. Nu ser vi fram emot att börja det dagliga arbetet i verksamheten och vi hälsar Arvid välkommen till GAIS.

Hej Arvid, hur känns det att komma till GAIS?

– Det känns jätteroligt! Det är en möjlighet som inte alla får. Och när GAIS nu går från Superettan till Allsvenskan så dras allt upp ett hack, med större krav på både spelare och ledare, inklusive mitt arbete. Så nu ska vi växa ihop!

Är försäsongen den viktigaste perioden för dig och din roll?

– Det är fystränarens bread and butter kan man säga, där jag får förstå mig på spelarna, lägga en grund, och särskilt som ny i föreningen. På försäsongen lägger vi en grund för att få ett lag som kan hålla för uppgiften.

Vad ser du fram emot nu?

– Att få lära känna truppen och tränarna, och komma in i det ordentligt så man kan börja fokusera på produktionen!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER