Nicklas Karlström blir sportchef i GAIS

2020-03-09 1:00

Szofia Jakobsson

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Efter dryga halvåret utan sportchef har GAIS nu glädjen att presentera Nicklas Karlström på posten. Nicklas är sedan 2018 en del av scoutingrådet, som sedan blev sportrådet. Han har en bakgrund som spelare, i GAIS 1991-1992 och därtill Kalmar FF, Gif Sundsvall, Djurgårdens IF och BK Häcken, samt som akademitränare i GAIS. Tjänsten är på 30%.

Men sportrådet finns kvar, även om Karlström nu delar positionen som talesperson i de sportsliga frågorna med Jonas Östergaard. Och han är redan van vid de andra arbetsuppgifter han nu kommer att ta sig an.

– Det har varit långa dagar och sena kvällar. Samtal med agenter och spelare förs på de tider man får tag i folk. Och vissa veckor har det varit väldigt mycket, andra lite mindre. Men det är bara att kavla upp ärmarna och köra.

Men Nicklas Karlström har heller aldrig önskat sig någon inrutad tillvaro. Han är egenföretagare inom reklam, och van vid att inte räkna timmar utan jobba när och där det behövs. Och så kommer det att fortsätta. Han kommer att arbeta en hel del från sitt kontor, men självklart även befinna sig på Gaisgården i samband med träningar och möten. Mobiltelefonen är redan laddad med alla nummer en grönsvart sportchef kan behöva.

– Jag är ju en fotbollskille, jag har både spelat och haft många andra roller. De jag mötte på plan då är ju sportchefer och agenter nu. Jag har ett stort nätverk av kompisar som gör det lättare att föra den här typen av samtal, så det ger mig bra förutsättningar. Jag hoppas att jag kan avlasta tränarna ordentligt, nu när de vet vem de kan hänvisa sådana påringningar till.

Utöver att avlasta tränarna så har Nicklas en målsättning om att bidra till en positiv utveckling hos spelarna.

– Det är viktigt att försöka bli snäppet bättre varje år och att talangerna får blomma ut och prestera. Jag tror väldigt mycket på att få alla spelare att trivas, och jag kommer prata mycket med var och en. De ska känna att de kan bolla sina funderingar med mig för att kunna leverera på plan i den nivå vi hoppas på och även förväntar oss.

Nicklas Karlström tillträder som sportchef idag 9:e mars.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER