Motståndarkollen: Norrby IF

2019-02-01 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

På lördag spelar GAIS årets andra träningsmatch mot Norrby IF, ett möte som kan bli en större utmaning än vad det kanske låter på förhand?

Under 2018 städade Atleterna i vårsäsongens sista match enkelt av NIF och tog en stabil 4-1-seger. I returmötet var GAIS det bättre laget men matchen slutade 1-1 trots att hemmalaget inte hade något eget avslut på mål. Istället var det ett dråpligt självmål från Grönsvart som hjälpte boråsarna till en poäng.

Under nuvarande sejour i Elitfotbollen har Norrby IF i de flesta sammanhang varit tippat att åka ur Superettan. Det har förvisso blivit två tabellplaceringar på den undre halvan men Boråslaget har lyckats motbevisa experterna och kunnat hålla sig ovan såväl kval- som nedflyttningsstreck. I år ser klubben ut att kunna mönstra ett starkare lag än de två senaste säsongerna och kanske blir 2019 ett år då blåtröjorna kan aspirera på en placering högre upp i tabellen?

För trots att budgeten fortfarande är knapp har man lyckats knyta till sig ett antal intressanta spelare som t ex högerbacken Anton Maikkula, yttern Edafe Egbedi och anfallarna Robin Strömberg och Dardan Rexhepi. Förvisso har man tappat mittfältaren Nino Osmanagic, den tidigare Atleten Marcus Översjö och gamle Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson, men laget ser ändå mer slagkraftigt ut jämfört med de två tidigare säsongerna och matchen på lördag kan bli en tuff uppgift för GAIS.

Inte minst imponerar Norrbys offensiva spelaruppsättning där nämnda Strömberg och Rexhepi ska konkurrera med Ricky Yarsuvat och Hugo Svensson. NIF har ju gjort sig känt som ett ramstarkt, defensivt och hårt kämpande lag under säsongerna i Superettan. Kanske kan man i år komplettera det säkra försvarsspelet med en hetare offensiv och därmed ta klivet upp på övre halvan?

Norrby har också sett viss rotation på ledarsidan inför den nya säsongen. Förra året tog man in Korosh Hatami som huvudtränare - förmodligen mest för att Mohammed Ali Kahn inte hade tillräcklig utbildningsnivå - men han har nu flyttat vidare till seriekonkurrenten Syrianska FC. Det är åter MAK som står vid rodret och till sin hjälp har han Fredrik"Bella" Berglund och nye assisterande tränaren Marcus Översjö. Den tidigare gaisaren som hos NIF spelat mittback, mittfältare och anfallare la skorna på hyllan efter förra säsongen och ska nu sporra laget i en ny roll från sidlinjen.

Norrby har spelat två träningsmatcher under året och noterat en förlust och en vinst. Man inledde med att få stryk av BK Häcken med 2-1, men fick ändå lovord både från den egna tränaren och Andreas Alm. Under förra helgen slog man sedan tillbaka Utsiktens BK med hela 4-1, ett resultat som av klubbens egna källor påstods vara i underkant.

Förmodligen ställer Norrby upp med Mergim Krasniqi i buren och en fyrbackslinje med Anton Maikkula, Jonathan Azulay, Didric Andersson och Jasin Khayat. På mitten lär vi få se gaisbekante Adam Eriksson, Jesper Brandt, Nicklas Savolainen och Edafe Egbedi. I mötet med UBK spelade Yarsuvat och Strömberg på topp och det troliga är att de får nytt förtroende mot Grönsvart.

Matchen mellan Norrby IF och GAIS spelas på Borås Arena och tiden för avspark är satt till kl.13.00. Välkommen att stötta Grönsvart på plats.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Norrby IF - GAIS.
När: Lördag 2/2 kl. 13.00.
Var: Borås Arena.

Biljetter
Det är bara huvudläktaren som är öppen, entré är 50 kr och du betalar kontant eller med Swish vid insläppet. Samma betalningsmedel gäller i kiosken.

Webb-tv
För dig som inte kan vara på plats i Borås så sänds matchen på gp.se.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER