Motståndarkollen: Malmö FF

2022-02-18 1:00

GAIS

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

När GAIS mötte Malmö FF i Svenska Cupen för ganska precis ett år sedan var det ett möte mellan de regerande allsvenska mästarna och ett lag som med knapp marginal hängde kvar i Superettan. I år är MFF fortfarande regerande allsvenska mästare, och GAIS är… på väg upp i Superettan igen!

1-0 mot MFF på Bravida var inget mindre än en heroisk insats, och dessvärre är det inte mycket som talar för att det blir en repris i år. Medan GAIS spelat årets första nittiominutare mot Ettan-konkurrenterna Oddevold och Falkenberg, har Malmö har på sitt februariläger i Marbella spelat träningsmatcher mot FC Krasnodar (förlust 0-2) och Lokomotiv Moskva (1-1). Och vi kommer med största sannolikhet möta ett namnkunnigt MFF. Mot Krasnodar mönstrade man en elva bestående av Johan Dahlin i mål, en backlinje med Lasse Nielsen, tjeckiske nyförvärvet Matej Chalus och Martin Olsson. Ett mittfält med Eric Larsson (som inför lägret testade positivt för covid-19 men tillfrisknat), Erdal Rakip, Anders Christiansen, Sebastian Nanasi och Sören Rieks, samt Veljko Birmancevic och Malik Abubakari i anfallet.

Utöver dessa luftades även Ismael Diawara, Felix Beijmo, Sergio Peña, Adi Nalic, David Edvardsson, Romain Gall, Peter Gwargis, Amel Mujanic, Patriot Sejdiu, Hugo Larsson och Ludvig Nicklasson.

Det är många välbekanta namn, och ett av de nyaste i sammanhanget är tränaren Milos Milojevic som presenterades i januari efter att Jon Dahl Tomasson tackat för sig. Och han tar över ett lag som förvisso lyfter Lennart Johanssons pokal titt som tätt, men som inte vunnit Svenska Cupen på över 30 år.

– Om vi tar oss an varje match som om det är en final så kan vi vinna cupen, sa Milojevic till Expressen i januari.

Huruvida söndagens batalj får någon finalkänsla kan bara tiden utvisa, men vi kan förvänta oss ett revanschsuget Malmö och ett GAIS som inte har något att förlora. Matchen spelas på Malmö IP, och de dryga 3300 biljetterna, varav 300 till bortasektionen, är slutsålda!

Vad: Malmö FF - GAIS, Svenska Cupen (slutsålt)
När: Söndag 20/2 kl 15.15
Var: Malmö IP

Matchen sänds på Cmore:https://www.cmore.se/sport/fotboll/svenska-cupen

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER