Motståndarkollen: IFK Värnamo

2022-02-24 1:00

GAIS

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

IFK Värnamo är laget som 2018 åkte ur Superettan, tog sig tillbaka efter två säsonger, och säsongen därefter kvalificerade sig för Allsvenskan för första gången i klubbens 109-åriga historia. Under ledning av huvudtränaren Robin Asterhed och den minst lika operative Jonas Thern övertygade Värnamo under hela säsongen 2021, bland annat mot GAIS där man vann med 1-0 på Finnvedsvallen respektive 2-1 på Gamla Ullevi.

Det är således ett allsvenskt IFK Värnamo som på lördag tar emot oss i Svenska Cupens andra gruppspelsmatch, dock inte på Finnvedsvallen utan på närliggande Ljusseveka konstgräs. Värnamos första match stod mot Ängelholms FF och det blev en seger med 2-1 till smålänningarna, där målen gjordes av nyförvärven Marcus Antonsson (förra året utlånad av Malmö FF till Halmstad BK) och Haris Avdiu (tidigare Angereds BK).

Då Asterhed lämnat klubben till förmån för Malmö FF är det nu Kim Hellberg, tidigare assisterande i IFK Norrköping, som tagit över rollen som huvudtränare. Ny i truppen är bland annat finske U21-landslagsspelaren Robin Tihi som kommer på lån från AIK. Mittfältarna Jesper Dickman, fostrad i MFF men med de senaste två åren i FC Nordsjälland, och Nils Wallenberg, Brommapojkarna, har även de kritat på. Det har också mittbacken Hampus Näslund, som efter fem säsonger i IF Sylvia och provträning under försäsongen med IFK Norrköping till slut landat i Värnamo, samt Victor Andersson (Onsala BK). Ett välbekant namn vi noterar är Netinho, som anslöt till grönsvart från just Värnamo inför säsongen 2019. Han återvänder nu till IFK efter några år i Brasilien.

Ut ur truppen går bland annat Hugo Andersson som varit i klubben på lån från Malmö FF, och anfallaren Robin Dzabic som stod för fyra mål förra säsongen är såld till till Landskrona BoIS. Med sex mål och fem assist var mittfältaren Oscar Uddenäs en framgångsfaktor för Värnamo, men klubbadressen 2022 är BK Häcken. Ut går också Yedidiah Ndunge Muteba, Noa Lingeskog, Joel Stevens, Kevin Karlsson Simola (Klubblös), Benjamin Hajdari (Åtvidabergs FF), Isse Ismail (IFK Haninge), Hugo da Silva Moreira (Anapolis FC) och Albin Sundgren (Norrby IF).

Startelvan mot Ängelholm såg ut som följer: Winst, Eriksson, Tihi, Sundgren - Vindehall (59’ de Vries), Kenndal, Wenderson (73’ Magashy) - Wennergrund (59’ Avdiu), Antonsson (84’ Moses), Johansson. Utöver cupmatchen mot Ängelholm har Värnamo spelat tre träningsmatcher på försäsongen, samtliga på hemmaplan, och mött Jönköpings Södra (5-0), Oskarshamn (5-0) och Skövde, (0-0).

Det finns ingen anledning att tro annat än att det är ett självsäkert Värnamo våra atleter möter på lördag, så se till att ge GAIS ditt stöd på plats eller från tv-soffan!

Vad: IFK Värnamo - GAIS (svenska Cupen)
När: Lördag 26/2 kl 13.00
Var: Ljusseveka 8, Värnamo

Se matchen på plats:
Åk till Värnamo med Gårdakvarnen! 100 spänn, du bokar här >

GAIS har tilldelats en halv långsida, och du betalar din entré på plats. 80 kr, Swish eller kontant. Bussar/bilar parkerar i anslutning till kortsidan av Ljusseveka 8, där är även entré för bortasupportrar. Detta är samma ställe som bussar brukar parkera på när vi spelar på Finnvedsvallen.

Se matchen på Cmore:
Matchen sänds på Cmore. Om du tecknar abonnemang via denna länk så går en peng till GAIS!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER