Mohamed Bawa flyttas upp från akademin till A-truppen

GAIS skriver kontrakt med Mohamed Bawa som löper över tre år. Kontraktet är ett A-Lärlingsavtal. Det innebär att Bawa, som under förra året tillhörde GAIS P19, fullt ut tränar med A-laget och är uttagningsbar för tävlingsmatcher.

2024-01-22 12:50

GAIS

A-laget Herr

Akademin

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Berätta lite om dig själv som fotbollsspelare?

– Jag ligger högt upp i banan, men jag kan spela typ överallt, mittfält, ytter eller anfallare. Jag gillar att göra mål!

Du har ju redan tränat en hel del med A-truppen under förra året, vad tycker du är skillnaderna mot att vara i P19?

Det är två olika spelidéer, plus att det går snabbare i A-laget. Det är tuffare, och bättre individuellt spel. Jag känner att jag utvecklas varje gång jag tränar med dem.

Har du satt upp något mål för dig personligen med det här året?

Att få spela så mkt som möjligt och och bidra med poäng!

Magnus Sköldmark, teknisk direktör, motiverar uppflyttningen:

– Mohamed Bawas moderklubb är Solväders FC, han har varit i vår akademi under ett par år och har tagit steg i sin utveckling hela tiden. Med kontraktet skrivet över tre år vill vi visa att vi tror på honom, dels för allt hårt jobb han har lagt ner men också de starka kvaliteter han har visat både fotbollsmässigt och i personliga egenskaper. Vi är också övertygade att det skapar lugn och ro för både honom och GAIS att fortsätta utvecklas och arbeta tillsammans för att han ska nå sin fulla potential.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER