Mergim Krasniqi klar för GAIS

2022-02-04 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Truppbygget går vidare och idag har GAIS gjort klart med målvakten Mergim Krasniqi som ansluter från Örebro SK.

Även om Mergim gjorde sju matcher i Allsvenskan med ÖSK under förra året, så känner vi gaisare förmodligen bättre igen honom från åren i Norrby IF. Det är Boråslaget som är hans moderklubb och han har representerat NIF i division 1 och 2, samt givetvis under fyra säsonger i Superettan innan flytten gick till Örebro. Efter säsongen 2021 avslutade dock ÖSK och Mergim avtalet i förtid och nu är den rutinerade målvakten alltså klar för GAIS.

Vi noterar självklart att Krasniqis första match i Superettan var mot GAIS i seriepremiären 2017, en mållös match som vi bara minns för grym stöttning från 'bortastå'.

– Mergim har den erfarenhet och det kunnande som vi letat efter i en sista utpost. Han har varit med oss i träning på Gaisgården och visat att han kommer att bidra med trygghet och ledarskap i försvarsspelet. Han har vad som krävs för att vinna och allt som behövs för att kunna vara seriens bästa målvakt.

Mergim kommer självklart att vara på plats på Valhalla vid lördagens Plastpremiär och vi hoppas självklart att du är på plats för att hälsa välkommen. Du hittar mer information om matchen här nedan.

Avtalet sträcker sig över säsongen 2022 och vi önskar honom stort lycka till mellan stolparna under den kommande säsongen.

Inför matchen


Detaljerna:
Vad: GAIS - IK Oddevold.
När: Lördag 5/2 kl. 16.00.
Var: Valhalla.

Följ matchen
Det är bara huvudentrén (mot Valhallabadet) som är öppen och du är välkommen från kl. 15.00. Årskort gäller för fri entré till alla tränings-, cup- och seriematcher. För övriga kostar entrén 100 kr för vuxen och 50 kr för ungdom/pensionär/student. Läs mer om årskortet via denna länk.

På arenan
GAIS Tifo håller i kioskförsäljning. Gårdakvarnen och Makrillarna finns på plats och säljer souvenirer. Kontanter och Swish gäller även här.

Missa inte
Inför match kommer Makrillarna att tillkännage vem dom utsett till bästa spelare under förra säsongen och som därmed utses till Hedersmakrill 2021. Du hittar tidigare Hedersmakrillar via denna länk.

I halvtid presenterar Gårdakvarnen vilken spelare som visade störst GAIS-hjärta under förra säsongen och därmed tilldelas Herbert Lundgren-trofén. Du hittar tidigare vinnare via denna länk.

Kan du inte komma på matchen?
Du kan stötta GAIS även om du inte kan vara på plats. Köp en stödbiljett via Swish 123 018 6743 eller i biljettportalen via denna länk.

Matchtruppen:
GAIS matchtrupp publiceras som vanligt på hemsidan kvällen före match.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER