Lucas Hedlund är klar för GAIS

Anfallaren Lucas Hedlund har skrivit på för GAIS och ansluter direkt efter truppens semester. Avtalet är skrivet på 3,5 år. Han kommer närmast från ungerska Mezőkövesd Zsóry.

2024-06-04 20:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

25-årige Hedlund spelade förra året i Utsikten och kom tvåa i Superettans skytteliga. Efter säsongen blev det flytt till Ungern, men utvecklingen där blev inte som han tänkt sig och efter att laget åkte ur högstaligan valde parterna att gå skilda vägar.

– Det är glädjande för GAIS att Lucas Hedlund idag har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år. Det är en spelare som vi har följt på nära håll under förra året i Superettan, han är en hårt arbetande forward som är bra på att löpa i djupled. Han sätter laget först med sitt hårda arbete i presspelet och är också bra i kombinationsspelet. Det är en styrka för GAIS att vi i konkurrens med andra klubbar har lyckats signera ett längre avtal med Lucas, han är i mitten av sin karriär och i sin bästa ålder som spelare. Vi önskar honom varmt välkommen till GAIS, säger Magnus Sköldmark.


Hur känns det att vara tillbaka för att spela fotboll i Göteborg igen Lucas?

- Det känns fantastiskt alltså, jag är taggad, det ska bli kul!


Du har förstås bra koll på GAIS med tanke på hur många gånger du mött GAIS med Utsikten, vad var det som lockade med att spela här?

- Jag gillade hur GAIS spelade förra året och ju mer jag pratade med Fidde, vilket jag gjorde redan i vintras, så kände jag att det hade passat mig bra.


Vad tror du att du kan bidra med till truppen?

- Mål såklart! Men inte bara det förstås, jag tror att jag kan bidra med bra energi på träningar och i omklädningsrummet, bra energi till laget helt enkelt.


Du har ju spelat ihop med William Milovanovic, har han berättat något om vad du kan förvänta dig när du kommer hit?

- Vi pratade häromdagen faktiskt, "du kommer älska GAIS" skrev han! Nä men han trivs ju bra, han tyckte att jag skulle komma hit.

Vad ser du fram emot just nu?

- Att börja träna, komma igång med laget, träffa alla spelare och ledare. Och första hemmamatchen med mycket publik och supportrar.

Du vet att det är Hammarby som väntar då?

- Det blir en perfekt start.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER