Lallo Fernandez, Lennart Myrbäck och "Länsman" Johansson väljs in i Göteborgsfotbollens Hall of Fame

Gaisarna Fernandez, Johansson och Myrbäck uppmärksammas som personer som betytt exceptionellt mycket för sin förening

2023-08-30 8:00

GAIS

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

För att inte glömma bort våra eldsjälar så har Göteborgs Fotbollförbunds styrelse beslutat att utse och uppmärksamma personer som betytt exceptionellt mycket för sin förening. Det kan tilldelas såväl aktiva som icke-aktiva eller bortgångna. Den andre september väljs de in, och får också en namnskylt som sätts upp på Idrottsmuseet.

Lallo Fernandez - En riktig egen produkt som under ca 20 år spelade i GAIS, varav de sista 10 åren i GAIS representationslag. 199 seriematcher i GAIS A-lag talar sitt tydliga språk. Var med och spelade upp i GAIS i Allsvenskan 1987 och avslutade sin karriär 1989. Lallo har varit tränare i ett antal lag efter det att han avslutande spelarkarriären och har under två perioder ryckt in som assisterande tränare vid krissituationer, den sista gången 2019. Därtill har han varit styrelseledamot vid två tillfällen varav den senaste sejouren påbörjades 2023 som fotbollsansvarig i GAIS styrelse.

Lennart Myrbäck - En mycket central person runt GAIS fantastiskt framgångsrika ungdomssektion under 70-talet, som tränare för årgångarna födda 1960 och 1961. Därtill assisterande A-lagstränare 1979 och 1980. Lennart återkom som ungdomsledare i GAIS senare och är sannolikt den person som varit ungdomsledare flest år i GAIS ungdomsverksamhet.

Lennart "Länsman" Johansson - Parhäst med Lennart Myrbäck och likväl som sin barndomskamrat mycket central i GAIS ungdomssektion under 70-talet. Från 1982 blev han assisterande A-lagstränare till Bosse Falk och var med och tog GAIS lilla silver i Allsvenskan 1989.

Parhästarna Myrbäck och Johansson är fortsatt ideellt engagerade i GAIS i olika sammanhang när detta skrivs 2023. Riktiga ledargiganter i Göteborgs- Atlet & Idrottssällskap.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER