Krüger inför premiären: ”Ettan är ingen lätt serie”

När han stod utan kontrakt inför säsongen 2022 letade kalmariten Viktor Krüger efter en ny klubb. Efter provträningen med GAIS kändes allt rätt; laget, klubben och Göteborg.

2022-03-30 2:00

GAIS

A-laget

Senaste nytt

Intervjuer

Huvudbild på nyhet

När han stod utan kontrakt inför säsongen 2022 letade kalmariten Viktor Krüger efter en ny klubb. Efter provträningen med GAIS kändes allt rätt; laget, klubben och Göteborg.

– Det var allt med stämningen i klubben och att man har en ambition att gå upp igen. Också att GAIS är en historiskt stor klubb.

Viktor är inte den enda nya spelaren i truppen, och som vanligt när det är många nya tillsammans blir det lite försiktigt i början. Först var det ganska tyst när de träffades och alla försökte hitta sin plats, men ju mer de tränar och spelar ihop desto mer har laget kommit samman och nu är det en bra, peppad stämning inför säsongen.

 – Försäsongen har känts bra, det har varit blandat och gett mycket tycker jag. Det har ju varit ganska bra motstånd om man kollar på pappret, tre allsvenska lag, två lag från Ettan och ett från Superettan. Och jag tycker att om man bortser från resultat och sådär, så i vissa matcher har vi faktiskt presterat riktigt bra fotboll.

 

Han upplever att försäsongen har gett alla spelare en möjlighet att bygga på sina styrkor, för att bygga ett starkare lag.

 

– Idén som vi ska följa är tydlig och vi sätter den mer och mer efter varje match. Och Fidde är ju go för han tillåter en att ta fram det man är bra på.

 

Efter att ha spelat i Ettan med Oskarshamn AIK, dit han var utlånad från Kalmar FF under två säsonger, vet Viktor hur det är att spela i Sveriges tredje högsta division.

 

– Ettan är ingen lätt serie, även om man kommer från Superettan. Det är en speciell serie. Alla lag är olika, alla planer, alla matcher är jätteolika. Det tror jag blir det svåra, att knäcka den nöten hur man ska klara av att slå alla lagen, både borta och hemma, för det har många lag haft problem med i Ettan.

 

Nu drar dock säsongen snart igång, och Viktor är taggad på att lägga i den extra växeln som kommer när han spelar om riktiga poäng. Hur många gaisare som stått på läktarna redan under försäsongen imponerar på honom.

 

– Det har varit fantastiskt. Jag har aldrig varit med om en sådan supporterkultur riktigt, säger han, och jag gillar ju det där. Man får lite av en adrenalinkick och brinner till lite extra när supportrarna är med och tittar.

 

”Fan vad kul”, lägger han till när han får veta att det finns pubar runt om i stan dit gaisare flockas innan och efter matcher. Han får ge sig ut och hitta dem nu när han kommit till rätta i Göteborg med lägenhet, jobb och GAIS.

 

– Alla bitar har fallit på plats, det känns jättebra, säger Viktor Krüger.

Text: Julia Thimberg Silfwerling

Vad: GAIS - IK Oddevold

Var: Bravida Arena

När: Måndag 4/4 kl. 19.00

Hur: Information för dig som har årskort och dig som vill köpa biljett >

Kan du inte se matchen på plats? Se den på Expressen Premium eller Expressen Play >

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER