Klacken blir kvar på Preppens under 2022

2022-01-23 1:00

Anders Fagerlund

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

I december presenterade vi det tilltänkta arenaupplägget för säsongen 2022. En del av upplägget var klackens placering på Preppens (övre norra läktaren) för våra matcher på Gamla Ullevi. Klubbens argument för detta var dels att det var fantastiskt tryck under förra året då klacken stod på kortsidan, och dels att det är den mest kostnadseffektiva lösningen för klubben.

Sedan dess har klubben varit en del i diskussioner med supportrar och supporterföreningar avseende att flytta klacken till långsidan, där olika placeringar på läktaren föreslagits. Det finns, som vi uppfattat situationen, en splittring i frågan i supporterled och goda argument för dom andra alternativ som lagts fram för oss. Men vi har också uppfattat en enighet i att man ”står bakom klubben och kommer att stötta laget oavsett var klacken står” vilket vi är tacksamma för.

GAIS har nu kommit till beslut i frågan och vi har, med hänvisning till tidigare nämnda skäl, valt att klacksektionen blir kvar på Preppens under säsongen 2022. Som ett komplement kommer vi också att erbjuda en ”levande sittplats” på sektion L på den övre norra delen av långsidan.

När dessa beslut nu är fattade så kommer vi äntligen att kunna implementera dessa i vårt biljettsystem, vilket innebär att vi kommer kunna börja sälja årskorten mycket snart. Ambitionen är att detta ska ske under den kommande veckan (vecka 4) och vi kommer att gå ut med information så snart årskortssidan går live.

Inför säsongen 2023 kommer vi att fatta ett nytt beslut avseende sektioner och placering på arenan och vi hoppas kunna starta diskussioner kring det med god framförhållning.
Vi förstår att alla inte kommer att vara nöjda med detta upplägg, men vi hoppas att du som GAIS-supporter kan acceptera beslutet och köpa årskort enligt vad som passar dig bäst. Tack för att du stöttar klubben under året då vi ska ta tillbaka vår elitplats.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER