Målvakten Kees Sims är klar för GAIS

Målvakten Kees Sims, med påbrå från Nya Zeeland och Nederländerna, har skrivit på ett treårskontrakt med GAIS. 20-åringen kommer senast från Ljungskile SK.

2024-01-31 15:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Magnus Sköldmark, teknisk direktör, kommenterar:

Kees har varit med och tränat med oss i slutet av året och gjort det bra. Det är en ung och begåvad målvakt med stor potential, och vi ser att han kommer tillföra mycket till vår målvaktsuppställning.

Hej Kees, hur känns det att komma till GAIS?

– Jag är jätteglad, det är ju en storklubb! 2022 spelade jag mot GAIS på Gamla Ullevi och det var min första upplevelse av en stor arena och riktigt mycket supportrar. Den känslan släppte jag inte, så när jag fick veta att GAIS var intresserade av mig så kom jag direkt tillbaka till det häftiga minnet.

Förra året stod du för Ljungskile i Ettan Södra, nu kommer du till ett allsvenskt lag, vad kommer det kräva av dig tror du?

– Det är antagligen ett mycket snabbare spel, mer krävande när det kommer till fokus, snabbhet och direkthet. Både från tränare och medspelare.

Vad tycker du utmärker dig som målvakt?

– Jag är högljudd! Det får jag alltid kommentarer om från de som ser mig spela, och det har folk sagt till mig sedan jag var barn. Jag var utespelare tills jag var 14 så jag är väldigt involverad i spelet och är trygg i fötterna.

Du var med och tränade med laget förra året, hur upplever du gruppen?

– Det är en väldigt sammansvetsad grupp, man märker verkligen hur samspelta de är och det är förstås något som kommer med att ha gått upp två divisioner tillsammans. Jag har fått en bra känsla och alla har varit väldigt välkomna och inkluderande. Jag ser fram emot att lära känna dem!

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER