Just nu i akademin - vecka 4

Under året gör vi regelbundna avstämningar med tränarna i de äldsta akademilagen. När vi nu går in i vecka fyra så är träningarna i full gång, och vi ställde samma frågor till Sebastian Thörnqvist (P16), Alexander Andersson (P17) och Jusuf Zukic (P19).

2024-01-23 8:30

GAIS

Akademin

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Hur har ni kommit igång med träningen?

Sebastian Thörnqvist - P16

– Vi har tränat sen andra veckan i januari så mycket som möjligt men vädret har tvingat oss till alternativ träning vid ett par tillfällen. Vi hoppas på plusgrader så fort som möjligt så att vi kan träna obehindrat!

Alexander Andersson - P17

Träningarna har varit bra utifrån förutsättningarna, spelarna gör sitt bästa och genomför övningarna med en härlig intensitet. Gruppen gillar att tävla även i träning och det blir ofta lite hets med glimten i ögat, det gillar jag. I år är vi fler tränare på varje träning och jag ser redan en klar förbättring i miljön vi kan skapa för våra spelare.

Jusuf Zukic - P19

Eftersom det är mycket snö måste vi ofta anpassa oss till förhållandena lite på grund av det. Vi tränar för att förbättra spelarnas kondition och förbereda oss för säsongen. Vi gör mycket på gymmet också. Den här delen av försäsongen är inte lika rolig för spelarna men den är väldigt viktig. Vi har tränat i 3 veckor redan, vi började den 2:e januari och spelade en träningsmatch mot Sävedalen. Spelarna fungerar jättebra och det är en positiv stämning mellan dem. Vi tränare är väldigt nöjda.



Hur ser du på säsongen 2024?

Sebastian Thörnqvist - P16

Jag ser verkligen fram emot året! Vi har visat under 2023 att vi kan tävla mot den absoluta eliten i landet så det ska bli kul att mäta oss mot dem i P16-allsvenskan i år. Att komma topp 4 och kvala in till Allsvenskans A-slutspel ser jag som ett självklart mål. På tal om A-slutspel så ska vi spela A-slutspel i ligacupen om en månad, vilket blir perfekta försäsongsmatcher. På vägen dit har vi bland annat slagit ut ÖIS och Häcken.

Alexander Andersson - P17

För tredje året i rad spelar vi i landets högsta serie för 17-åringar så vi vet att det kommer bli många tuffa matcher och det är precis så vi vill ha det. GAIS har på alla nivåer egentligen visat att vi kan slå vilket lag som helst när allt stämmer, så jag tycker inte att 2024 ska vara annorlunda. Utmaningen blir att hålla en bra och jämn nivå över hela säsongen och då krävs det att vi har en hög lägstanivå på varje träning.

Jusuf Zukic - P19

Under den kommande säsongen har vi ett tydligt mål att spela igenkännbar fotboll så mycket som möjligt, vilket GAIS som klubb vill.  Vi vill spela fotboll som ska utveckla unga spelare och vårt mål i P19 är att så många spelare som möjligt ska träna och spela med A-laget.  Förra året hade vi en svår serie, men vi spelade ändå bra fotboll och många spelare fick möjlighet att spela och träna i A-laget.  I år kommer vi att få möjlighet att spela mer fotboll där vi kan föra spelet och det är spännande.  Vi har även gjort en bra plan med tränarna från A-laget gällande rotation och träning av våra spelare med A-laget. framför allt välkomnar vi säsongen 2024 med mycket optimism och tydliga idéer och mål som vi har satt upp för oss själva.



Berätta lite om truppen!

Sebastian Thörnqvist - P16

Truppen består av 19 utespelare och 3 målvakter. Inför 2024 har vi plockat in två nya spelare vilket är relativt få om man jämför tidigare P16-lag. Det ser vi som en av våra styrkor, att vi är ett sammansvetsat gäng både på och utanför planen. Vi är också nöjda med truppens bredd. Det finns en stark intern konkurrens om startplatserna vilket gör att killarna hela tiden pushar sig själva och varandra.

Alexander Andersson - P17

Årets trupp är otroligt rolig att få arbeta med, det finns många härliga karaktärer. Fotbollsmässigt är detta en trupp med styrkor främst i det offensiva spelet. Det finns backar som gärna driver förbi pressande spelare och slår ut lagdelar med sina passningar, vi har mittfältare som alltid vill ha boll och som kan göra det där lilla extra. Längst fram är våra forwards skickliga i sina en mot en-situationer och är oftast kliniska i sina avslut. Jag tror att vi kommer få se en härligt offensiv fotboll på GAIS-Gården med många mål! Mitt jobb blir att se till så motståndarna gör färre.

Jusuf Zukic - P19

Vårt lag består av spelare som har varit i akademin i många år och vet vad GAIS DNA innebär.  Laget är väldigt ungt, majoriteten av spelarna är födda 2006, och några  2007. Vi har några spelare födda 2005, och för dem är det sista säsongen av ungdomsfotboll.  De flesta av dessa spelare har gjort två år i P19 och utvecklas fortsatt bra.  Vi har ett lag på 20 spelare och 3 målvakter, några av dem spelar i landslaget, och vissa i distriktslaget.  Gruppen är väldigt sammansvetsad och med synlig samhörigheten.  Genom disciplin och arbete har vi satt en nedre gräns och den ska vi aldrig sjunka under.  Vi tränare tror verkligen på det här laget och ser fram emot de gemensamma utmaningar som ligger framför oss.

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER