Inga väskor tillåtna på kommande matcher

Polismyndigheten meddelar att det från och med nu råder väskförbud på större evenemang och festivaler i Sverige, däribland också på arenorna i Superettan. Observera därför att detta gäller redan på söndagens bortamatch i Jönköping!

2023-11-02 9:00

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

Polismyndigheten meddelar att det från och med nu råder väskförbud på större evenemang och festivaler i Sverige, däribland också på arenorna i Superettan.

GAIS kommer, som en del av Svensk Elitfotboll, förhålla sig helt till de riktlinjer som Polismyndigheten anger. Polisen är de som är ansvariga för att bedöma relevanta och legitima åtgärder utifrån de säkerhetsanalyser som ligger till grund för de olika terrornivåer som för stunden finns i Sverige.

Beslutet innebär att inga väskor är tillåtna på arenorna i Superettan, det gäller alla storlekar och utformningar, inklusive skötväskor, handväskor och plastpåsar, såväl genomskinliga som täckta.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på arenan.

Beslutet som gäller besökare på arenan, inte arbetande personal, gäller från och med nu och tills vidare. Observera därför att detta gäller redan på söndagens bortamatch i Jönköping!

Läs mer på Polisens hemsida: Beslut om totalt väskförbud på större evenemang

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER